yangi написа:Токовия трансформатор съм го пробвал и не съм доволен. Тороидалните ферити варират в много широк диапазон за магнитната проницаемост. Това е така защото се добавят изолационни материали към феритния материал с цел да се направи различна въздушна междина. Например 400-500мю отговаря на 0.1мм междина.В местата от където мога да пазарувам няма подходящ тороид. Вариант ми остава върху Е30 да го навия (което не е най-оптималното, но със сигурност става). По принцип фирма Epcos e направила марка N41 ферити с магн. проницаемост 2800 за токови трансформатори. Човека пуснал темата, точно заради токовия траф. е изгорил транзисторите и съм говорил с него, защо е станало.
А за кутията , смятам че е добре да са мотирани компонентите за настройка. Направил съм така, че да може да се бръкне от всякъде (има само дъно за монтажа).
От кое не си доволен на токовия трансформатор??? Тази схема е направена от Негуляев,Бармалеа е добавил 2 таймера и един о. усилвател.Негуляев е електроинженер и е направил десетки сполучливи схеми.Той го е направил с подходящ тородоид, и го е преценил добре това. Сега ти казваш че не били подходящи заради едикво си.Е още май дълго време ще търсиш ферит.Изгорил е транзисторите защото не знае как да го направи,затова.Интересно ми е как ще навиеш намотката на този Е30.И какво си се хванал за тази магнитна проницаемост незнам,ти знаеш ли изобщо за какво е сложен този траф там,и каква е неговата роля.В Елимекса имат подходящи ферити,струват 60ст 20-10-7.Ти си