Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mityom - специалист
да така ще направя,просто моята схема не е от посочените,по назад във форума,стигнах до силовата част за проби.При мен uc3845 управлява два bd237 и bd238 (4 общо) и тогава те управляват мощните IRGP50B60PD пак по 2 в паралел. Сега uc3845 прави опити за запускане и подава кратковременно импулси, транзисторите са свалени и с обратна връзка през оптрон връща сигнал за за напрежение към схемата който в момента няма.Затова искам да подам 50в за тест
АБВ потребител - специалист
yangi написа:
АБВ потребител написа:
Ей къде го видя този генератор на ток незнам,и това долно и горно рамо. :-D А този усилвател на грешка какво прави там error amp. под осцилатора??? И това 1-во краче не се окъсява ,а служи за обратна връзка на същия усилвател,така работи по стабилно.И един съвет от мен ако позволиш.Ако искаш да станеш добър в нещо ,никога не казвай ,аз мога и аз знам.Когато си самоуверен винаги крачиш по тънък лед.Запомни го това :)

Ето за какво говоря:
Прикачен файл:
uc3845n.JPG
И за какво говориш я поясни.Каква роля ще има този воображаем твой генератор в операционния усилвател.Ем не знаеш ,ем си арогантен.Блъскай си главата тогава.Айде със здраве.
yangi - специалист
Не искам да спорим просто се обосновавам за това което казвам.

Генератор на ток е 1мА, а не генератор на честота. Няма друг генератор на честотата освен този на 4то краче.
yangi - специалист
mityom написа:
да така ще направя,просто моята схема не е от посочените,по назад във форума,стигнах до силовата част за проби.При мен uc3845 управлява два bd237 и bd238 (4 общо) и тогава те управляват мощните IRGP50B60PD пак по 2 в паралел. Сега uc3845 прави опити за запускане и подава кратковременно импулси, транзисторите са свалени и с обратна връзка през оптрон връща сигнал за за напрежение към схемата който в момента няма.Затова искам да подам 50в за тест

Трябва да пуснеш схемата да се види.
АБВ потребител - специалист
yangi написа:

Генератор на ток е 1мА, а не генератор на честота. Няма друг генератор на честотата освен този на 4то краче.

И за какво да споря с теб.Ти в момента си като в тъмна стая опипвайки стените да намериш ключа за лампата като не осъзнаваш че няма такъв и опитваш да накараш някой да те последва.Недей заблуждавай хората с грешните си изводи!!!!.Прави си там опитите и се спасявай.Не може един ферит да навие тръгнал акъл да дава.Колко прав излезна Андро.
Pansim1 - специалист
Здравейте всички.
Вече /надявам се/ ще съм с това име във форума. Така и не успях да влезна с предишната регистрация, което всъщност едва ли е толкова важно.

yangi -понеже много страници и въпроси, коя схема правиш и до къде я докара?
Токов траф с Е30 ли остава или купи тороид?

АБВ потребител - до колкото разбрах, правиш негуляевския вариант. Нещо си опукал, прочетох...питай, ако мога ще помогна.

Lov - ама ти сериозно ли ще се захванеш? :rolleyes:
yangi - специалист
Здравей Pansim1, много се радвам, че ми отговаряш. Ти си един от хората, които много разбират. Работя по Бармалейската схема. Значи имам и Е30, но намерих и този тороидален ферит:

http://elimex.bg/product/97186/feriten- ... x10x7.html
Няма никакви параметри.

Последните дни нямам много време да навия тороида и не съм го пробвал още (и токов траф с Е30 не съм пробвал още). Предишните тороиди ми се оказаха с малко Мю (предполагам са били за дросели) и затова поръчах на един приятел Е30. Ще пиша като го пробвам. Притеснява ме, че сечението на тороида е 35мм2 (по принцип имам възможност да взема и втори), на оригиналната схема са 2х25мм2.
yangi - специалист
АБВ потребител написа:
yangi написа:

И за какво да споря с теб.Ти в момента си като в тъмна стая опипвайки стените да намериш ключа за лампата като не осъзнаваш че няма такъв и опитваш да накараш някой да те последва.Недей заблуждавай хората с грешните си изводи!!!!.Прави си там опитите и се спасявай.Не може един ферит да навие тръгнал акъл да дава.Колко прав излезна Андро.

Не знам защо толкова лесно палиш. Няма как от нещо, което не е подходящо да стане токов траф. Няма смисъл да изгарям транзистори. Аз съм в малък град и нямам голям избор за пазаруване. Има магазин само на Елимекс (почти на нито един ферит не пише параметри, вземаш на сляпо). От интернет нещата ми ги поръчва приятел. От Пловдив от Comet нещата ми ги поръчва друг приятел, който пътува до там. Няма как да ги ангажирвам постоянно.
Pansim1 - специалист
yangi - този пръстен като размери е напълно достатъчен.
Имаш ли уред за измерване на индуктивност, за да определим магнитната проницаемост на въпросния неизвестен ферит?

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: