Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iavord - специалист
Здравейте,

Тъй като във Варна е доста влажно и съм чувал, че не стават добре сушени меса, ми се върти из акъла да си направя нещо като шкаф за сушене на пастърми и разни други работи, с които не можеш да се окапеш :). Заплюл съм си един стар хладилник Мраз за целта. Нужна ми е обаче информация, каква температура, влажност и т.н. трябва да се поддържат. По отношение на автоматизацията на процеса нямам проблеми - това ми е професията :)

Ако някой има опит или е правил подобно нещо нека сподели.
Iliev Labs - специалист
Най-добре е, ако хладилника работи.
Едно вентилаторче вътре и си ОК.
И за да е перфектно - и озонатор - против плесен.
stivemaster - майстор
Егати сайта колега ZMeyGorianin , направо ми счупи главата.


По темата - в момента почти всички производители на луканки ползват един и същ принцип на изсушаване - луканките се прекарват през тунел с температура около -30 градуса.където влагата моментално се изпарява , влагата кондензира по стените и се извежда. Скоростта на преминаване обаче е такава че да не успеят да замръзнат , щото потъмняват.

Тема "Камера за сушене на мръвки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: