Здравейте. Имам един доста стабилен шкаф с размери приблизително в80/ш60/д60, който искам да облицовам и да изкарам на терасата. Целта на облицовката е топло и водоустойчивост. Разбира се, не очаквам чудеса относно топлоустойчивостта, просто искам зимата ако сложа течност в шкафа, да не замръзва. Ако изобщо е възможно, разбира се. По-важна ми е водоустойчивостта, за да не се скапе бързо шкафа. Досега не съм се занимавал с нещо подобно и в главата ми се въртят изрязани плоскости XPS, които да закрепя по някакъв начин на шкафа. Не знам самият материал доколко е водоустойчив. Дали има вариант да се боядиса с лак или ще се разяде? Може би с водойстойчив латекс също ще стане? Чудя се и по какъв начин да захвана самите плоскости за гладката повърхност и дали изобщо да използвам такива плоскости или има друг вариант. Нямам намерение да преследвам красиво, а по-скоро здраво изпълнение. Също така искам да сложа и крачета на шкафа, за да може да се отваря вратата му. Какво ще ме посъветвате?
badsector написа: Какво ще ме посъветвате?На първо време , да го снимаш.
Така ще се добие визуална представа за заданието.
На второ време , може да се мисли за външна обработка за влагоустойчивост , и вътрешна обработка за топло-изолиране .