• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,искам да Ви помоля за съвет и идеи.Имам следния проблем стара каменна къща,която е в процес на срутване поради липсата на покрив.Все още стените са здрави.Състои се от маза и един етаж.Поради липсата на финансови възможности за нов покрив и съответно пълен ремонт,обмислям следните варианти,но имам нужда от съвет дали са добра идея.Плосък покрив от куха дървена скара и ламарина върху цялата къща?Или частичен покрив отново куха скара и ламарина,но само върху старата част,където все още е запазен гредореда между маза и етажа?Или изливане на плоча само върху едната стая в мазата,с цел да има една обитаема стая?Благодаря Ви предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юли 01, 2023 4:27 pmeli2023 написа:
Здравейте,искам да Ви помоля за съвет и идеи.Имам следния проблем стара каменна къща,която е в процес на срутване поради липсата на покрив.Все още стените са здрави.Състои се от маза и един етаж.Поради липсата на финансови възможности за нов покрив и съответно пълен ремонт,обмислям следните варианти,но имам нужда от съвет дали са добра идея.Плосък покрив от куха дървена скара и ламарина върху цялата къща?Или частичен покрив отново куха скара и ламарина,но само върху старата част,където все още е запазен гредореда между маза и етажа?Или изливане на плоча само върху едната стая в мазата,с цел да има една обитаема стая?Благодаря Ви предварително!
Прост двускатен покрив. Нищо от изброените по-горе не върши работа. Варианти за материали бол.

п.с. на каменните и кирпичени къщи им трябват доста години, за да се срутят
Благодаря Ви безкрайно много!
Напълно съм съгласна с Вас,че минават години за срутването на каменните и кирпичените къщи,но има едно но...Когато им се помага,падат по-бързо от естественото им време.А когато има извънредна завист и големи апетити,можете да си представите че има кой да помогне по-бързо да се срути къщата и съответно е невъзможно да се намери помощ за спасяването й.
нед юли 02, 2023 9:10 amn_a написа:
съб юли 01, 2023 4:27 pmeli2023 написа:
Прост двускатен покрив. Нищо от изброените по-горе не върши работа. Варианти за материали бол.

п.с. на каменните и кирпичени къщи им трябват доста години, за да се срутят
MamaMy - майстор
За каменна къща всичко извън класическите покриви е кощунство. Ако ще правите временен покрив направете лек от LT ламарина. Отдолу може и метална олекотена конструкция върху бетонен пояс за по-евтино.
Благодаря Ви много за съвета!И моето желание беше за нов покрив,който да бъде максимално копие на стария Но е невъзможно и поради финансови причини и поради липсата на майстори на подобен вид покриви.Смятат ги за отживелица и демоде.А моето лично мнение е,че къщата си е пригодена за своя оригинален класически покрив.Както и да е,вече е прекалено късно.
нед юли 02, 2023 2:18 pmMamaMy написа:
За каменна къща всичко извън класическите покриви е кощунство. Ако ще правите временен покрив направете лек от LT ламарина. Отдолу може и метална олекотена конструкция върху бетонен пояс за по-евтино.
Баш Майсторо - специалист
Здравейте, можете ли да покажете някоя снимка на къщата, да се види в какво състояние е, и къде се намира. Така може да получите по-адекватни съвети.
MamaMy - майстор
Може да направите покрив от слама. Те са малко нетрайни, но след 50 години пак. https://www.mkmgrup.eu/building/roof-sy ... -of-straw/

https://www.daibau.bg/ceni/slameni_pokrivi
nelina_london - специалист
Това със сламата практикува ли се в БГ ?Иначе в Английската провинция съм отсядала в такава къща .Слоят слама бе поне 50 см и изглеждаше чудесно .
Благодаря Ви много за идеята!
нед юли 02, 2023 3:26 pmMamaMy написа:
Може да направите покрив от слама. Те са малко нетрайни, но след 50 години пак. https://www.mkmgrup.eu/building/roof-sy ... -of-straw/

https://www.daibau.bg/ceni/slameni_pokrivi
Баш Майсторо - специалист
Все пак ако решите споделете снимките и положението тук, има хора с опит, които могат да споделят идеи. Иначе двускатна конструкция е най - лесно за изпълнение, но къщата е разчупена и ще трябва да се изпълнят допълнителни неща за да стане. Но после там ще се получи нещо като откртит навес над стълбището и странично от него. Това при положение че не искате да я събаряте и настоящото разпределение Ви устройва.
  • 1
  • 2

Тема "Покриване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: