Здравейте,искам да Ви помоля за съвет и идеи.Имам следния проблем стара каменна къща,която е в процес на срутване поради липсата на покрив.Все още стените са здрави.Състои се от маза и един етаж.Поради липсата на финансови възможности за нов покрив и съответно пълен ремонт,обмислям следните варианти,но имам нужда от съвет дали са добра идея.Плосък покрив от куха дървена скара и ламарина върху цялата къща?Или частичен покрив отново куха скара и ламарина,но само върху старата част,където все още е запазен гредореда между маза и етажа?Или изливане на плоча само върху едната стая в мазата,с цел да има една обитаема стая?Благодаря Ви предварително!
съб юли 01, 2023 4:27 pmeli2023 написа: Здравейте,искам да Ви помоля за съвет и идеи.Имам следния проблем стара каменна къща,която е в процес на срутване поради липсата на покрив.Все още стените са здрави.Състои се от маза и един етаж.Поради липсата на финансови възможности за нов покрив и съответно пълен ремонт,обмислям следните варианти,но имам нужда от съвет дали са добра идея.Плосък покрив от куха дървена скара и ламарина върху цялата къща?Или частичен покрив отново куха скара и ламарина,но само върху старата част,където все още е запазен гредореда между маза и етажа?Или изливане на плоча само върху едната стая в мазата,с цел да има една обитаема стая?Благодаря Ви предварително!Прост двускатен покрив. Нищо от изброените по-горе не върши работа. Варианти за материали бол.
п.с. на каменните и кирпичени къщи им трябват доста години, за да се срутят