Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mr.stanchev - напреднал
Здравейте. Предстои ми изграждане на навес, едноскатен. Ширина със стряхата около 3 метра, дължина 7,75 метра. Едната страна ще е залепена в цялата си дължина за тухлена стена на къща, т.е. 7.75м. Височина там около 2.90м. Насрещната я мисля така- само 3 стабилни подпори, мисля си за 15х15 см. Понеже е на плочника пред къщата не ми се иска да има много подпори - да са общо 3, една в началото и края и само една на 4 метра да речем. Напрачната дъска, която ще е основа за ребрата да е греди височина 20 см. Нямам идея дали е окей и колко да е дебелината. Насрещните ребра мисля от 5х10 см. Навеса ще е в последствие с наковани кофражни дъски целия, имам ги налични просто. Най отгоре битумни керемиди върху ламперията. Търси се и евтин вариант, бригада приятели ще го правим.
VLADO66 - майстор
Направил си таратор с тези различни размери греди и ребра.Сложи още една подпора и за всичко, включително и ребрата ползвай10/10.Ако 3 метра ти е широчината в хоризонтала, при наклона идва в повече, така че да не икономисаш и да вземеш 3 метрови ребра.
mr.stanchev - напреднал
пон юли 27, 2026 3:35 pmVLADO66 написа:
Направил си таратор с тези различни размери греди и ребра.Сложи още една подпора и за всичко, включително и ребрата ползвай10/10.Ако 3 метра ти е широчината в хоризонтала, при наклона идва в повече, така че да не икономисаш и да вземеш 3 метрови ребра.
Вие как бихте изпълнили подобен навес?
Новакът - напреднал
Аз бих им теглил по една люта *утка майна на шепата дърти манафи витаещи в този форум, смятащи го за своя бащиния, по същия начин по който бащите им смятаха цеховете в които скатават за бащиния и крадоха отвертки и жито от ТКЗ-то. Няма документиран случай в който някой тук да е получил цялостен отговор за нещо. В отделни теми, главно за машинки и инструменти има някаква стойност, не по-голяма от ревю в Амазон, а останалите теми се ползват за клюкарник и селски навиквания, нещо като фейсбук за пенсионирани зидаро-мазачи и заварчици, повечето соц-носталгици под градус. Ако не вярваш, гледай какви цветисти коментари ще наникнат след малко.
gogo7777 - майстор
пон юли 27, 2026 7:53 pmНовакът написа:
Аз бих им теглил по една люта *утка майна....

Ако не вярваш, гледай какви цветисти коментари ще наникнат след малко.
Ами да започна "цветистите коментари".....няма да са по темата, а в твоя дух.
Да започна щадящо.....що не си eбеш путkата майчина и да изчезнеш от форума.

:drinkers:
Новакът - напреднал
След започването дай по-бързо и финала, че след 22:00 вече няма да си в състояние да нацелваш копчетата, а има и други, които чакат да се изходят.

p.s. форумът не е твой, за да ме гониш, пуста ганьовска териториалност, като язовци са.
gogo7777 - майстор
В кондиция съм 24/7
Форума не е мой, той е на всички, които го поддържат.
Иначе за "Ганьо" Ганьо съм в най-чист вид.....безпощаден :)
:drinkers:
MamaMy - майстор
gogo7777, не му обръщай внимание. Поредния пубер си търси трибуна. Липсва му бащината ръка. Да свали колана и да му насини трътката за спомен за цял живот. Пък после ако иска да се жалва и в защита на животните. :lol:
Николов Н. - специалист
Това природно недоразумение и тука цъфна!? Явно е някакво леке,на мама синче. На живо кой знае какво страхливо недоносче е, с незавършен 3-ти клас. Админа вече затвори заради глупостите му една тема.
Новакът - напреднал
Хайде ганьовци, можете по-добре, само 2-3 коментара, излагате се, едно време поне 10 глупака се спускаха да кълват новите. Да не са поизмрели някои!? Мен ме оставете, аз съм келеш, ама вие нещо по темата???

Тема "Помощ за навес моля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: