• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
NBS
Здравейте, предстои ни правенето на навес, решено е, че ще бъде с дървен материал, но се лутаме кое е по-добро: ламаринени "керемиди", битумни керемиди или ондулин. Всички те имат плюсове и минуси, но ни е трудно, кое е по-добро. Ще се радвам, ако дадете съвети!
шоп - майстор
Аз лично ондулина не бих го разглеждал изобщо.
От другите покрития каквото ви душа иска.
naster - специалист
+1 за ондулина. И освен това, по специалността на г-н Шоп: Наскоро видях как горяха 2 съседски навеса в квартала на тъста ми с битумни покриви... Черна смола тече, гори и разнася пожара. Гадна картинка.
cvettomirr - специалист
Ондулина е лайно, не става за нищо
Битумните мааалко по добре
Ламарина имитиращи керемиди

И истината в керамични или циментови керемиди
NBS
Благодаря много за мненията, знаем, че керемидата си е керемида, но тя си тежи доста и ни се иска да е по-лек материал. Засега сме се насочили към битумни керемиди, остава да решим какви като производство :?
VLADO66 - майстор
Керемидите изискват определен наклон и са тежки, вярно.Преди повече от 15 години навеса над терасата го направих с ондулин.Избрах го защото вилата далече, а и в склада наблизо нямаше какво друго. Преди две години правих покрива на вилата и се наложи майсторите да се качват през покрива на навеса.Ходеха по него насам натам и си викам че и него ще трябва да сменям.Последваха дъждове и за моя изненада не протече.Това лято съм решил да махна ондулина/щото късмет късмет, ама не може да не му е станало нещо/ и да сложа воалит с посипка 4.5 кг.м2
resistbody - специалист
На вилата покрих една пристройка с "ондолин" изядоха ми го съселите и се заселиха вътре... сега отгоре сложих ламарина.. на комшията му омекна ондолина за няколко години и го смени с битумни керемиди... битумните и те 10години срок на годност +/-
Аз съм за изолация(ако ще седиш отдолу) + метали керемиди(ламарина като керенмиди)
VLADO66 - майстор
Зависи от битумните керемиди.Моите са с 25 години гаранция и изглеждат все едно вчера съм ги сложил, а са от 2005 година.
gnt69 - майстор
Зависи от наклона който ти се получава. Аз бях в едни терзания миналата година метал ли дърво ли. Варианта беше метални керемиди отдолу изолация после сарайсачак дърво. Накрая надделя разума, метален навес и отгоре сандвич панели 5 см, хем си имат изолация хем могат да се монтират на малък наклон.

Прикачен файл

20190624_104603.jpg

Прикачен файл

20190624_093508.jpg
NBS
Много е добър навеса, ЕВАЛА ! =D>
  • 1
  • 2

Тема "Какъв покрив?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: