• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
трябва да монтирам мобилен климатик за лятото.Не ми разрешават да си монтирам нормален.Единственият възможен вариант ми е да направя отвор на ПВЦ вратата на терасата.Един от вариантите е да намеря по малък стъклопакет а в долната част да сложа пластмаса която да прорежа за изходната тръба.Вторият вариант е да ми направят едното крило на вратата ,но знам ,че трябва да знам модела и че има разлики.Единият ми въпрос е ,дали бих могъл сам да си сменя стъклопакета или вратата(справям се🙂).
И вторият е за други идеи.
Знам ,че с онези платнени добавки при отворено положение на вратата енергоефективността се губи.
Благодаря!
iliya_i - майстор
А да се преправя вратата разрешиха ли ти?
Според мен с нормален климатик ще се нанесат по-малко поражения, от колкото с преправяне на вратата.
Най-малкото ще трябва да и се монтира нов напречен профил и да се отрежат стъклодържателите.
И като се изнесеш от квартирата ще трябва да се прави нова врата.
Сигурен ли се, че хазяите не са против това?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това лято няма да е като миналото лято, споко
Чираче - майстор
нед апр 27, 2025 3:59 pmn_a написа:
Това лято няма да е като миналото лято, споко
От къде знаеш? Чета прогнозите за лятото - дават го даже по-горещо от миналата година. Даже в началото на май го дават над +40 градуса.
MamaMy - майстор
Първо попитай ползватели на мобилни климатици и тогава скачай. Не ти трябва такъв таралеж в гащите. Харчи ток като ненормален. До него не се седи от шум, а върши работа колкото читав вентилатор. Забрави за тези боклуци! Не гледай и рекламите по телевизията. Помисли си ако външното тяло на нормален климатик е вътре при теб дали би го изтраял!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед апр 27, 2025 5:26 pmЧираче написа:
... дават го даже по-горещо от миналата година. Даже в началото на май го дават над +40 градуса.
Свиквай

Изображение
нед апр 27, 2025 6:00 pmMamaMy написа:
Първо попитай ползватели на мобилни климатици и тогава скачай. Не ти трябва такъв таралеж в гащите. Харчи ток като ненормален. До него не се седи от шум, а върши работа колкото читав вентилатор. Забрави за тези боклуци! Не гледай и рекламите по телевизията. Помисли си ако външното тяло на нормален климатик е вътре при теб дали би го изтраял!
Този който купих съм го ползвал докато бях на почивка миналата година и знам ,че не е шумен.
Просто нямам друга алтернатива.
нед апр 27, 2025 2:48 pmiliya_i написа:
Според мен с нормален климатик ще се нанесат по-малко поражения, от колкото с преправяне на вратата.
Най-малкото ще трябва да и се монтира нов напречен профил и да се отрежат стъклодържателите.
Аз точно за това питам.Дали да направя едно цяло крило дограма със стъклопакет или ще е по леко да направя варианта с по малък стъклопакет и пластмаса отдолу .И въобще дали мога да направя на двукрила врата само едната страна и да си я сменя.Пък като му дойде времето просто да си върна старата врата.
iliya_i - майстор
нед апр 27, 2025 8:18 pmPire написа:
нед апр 27, 2025 2:48 pmiliya_i написа:
Аз точно за това питам.Дали да направя едно цяло крило дограма със стъклопакет или ще е по леко да направя варианта с по малък стъклопакет и пластмаса отдолу .И въобще дали мога да направя на двукрила врата само едната страна и да си я сменя.Пък като му дойде времето просто да си върна старата врата.
Ти със сигурност не можеш. Най-малко профилите и обкова трябва да са точно същите. Потърси фирма която да ти я направи.

Но имай в предвид, че за такъв климатик трябва да има голям приток на външен въздух. Колкото изкарва, толкова трябва и да се вкарва отнякъде. Ефективността му пада по тази причина, а не заради липсата на изолация при пердетата. И пердетата определено биха ти решили проблема както с вратата, така и с външния въздух. А загубите при врата или перде ще са почти същите.
hidrazin - майстор
нед апр 27, 2025 1:39 pmPire написа:
...трябва да монтирам мобилен климатик за лятото.Не ми разрешават да си монтирам нормален...
Мислех да не пиша ама не издържах...
На квартира ли си и какви са тези пендели дето не ти разрешават монтаж на нормален климатик?
Ако си на квартира - предложи им след като се махнеш климатика да остане и да не им искаш пари за него.
Мобилните климатици са пълен ТАШАК !!!
Нито охлаждат като хората а за шума да не говорим. Не можеш си чуеш думата в помещение с такъв.

Ако не склонят се ориентирай към друго жилище/помещение а тези да го д...хат.
Ба си държавата в която живеем - не държава а територия...
:partyman:
P.S. Това в кой град е, ако не е тайна? Не че не подозирам де. Два такива ...
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на стъклопакет или цяла врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: