Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Стефан - майстор
Не знам дали съм прав, но аз засега смятам да го изпълня по следния начин. Върху конструкцията на стените поставям плоскости от OSB, захванати с винтове за дърво. Чрез подложки с различна дебелина смятам да изправя неравностите от конструкцията така, че видимата част да е абсолютно равна. След това полагам стиропор с дебелина минимум 5 см, предварително промазани с теразид/или друго лепило/, и обработени с назъбена шпакла със зъби 10/10 мм. С дрелка пробивам отвори на определени места, и щифтовам с пластмасови дюбели с широка периферия. Набивам дюбелите толкова, че главите им да са на равно на стиропора, или малко повече. След това полагам мрежата, и шпакловам с теразид/или теракол/ отгоре надолу. След засъхването му шпакловам втори път грапаво с влагоустойчива мазилка, бяла, или оцветена според вкуса ми.

Така смятам аз, без да се съобразявам с фирмите. По този начин, с мой труд, ще ми излезе не повече от 8 лв/кв. м., докато фирмите за това вземат поне 30 лв/кв. м. в зависимост от населеното място.
Извинения към фирмите!
Тани - модератор
Стефане, правиш си сметката без кръчмар! Виж тази тема!
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=

Ако искаш да минеш без фирми , произведи си материалите сам :-D
AudiTT - напреднал
Е и аз така смятам само че ме притеснява както казваш дюбелите с какво и по какъв начин ще ги забиеш?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да досадя пак.
OSB e външно. Вати и стиропори му се падат отвътре. Нещо като сандвич.
Може да остане голо OSB (импрегнирано) Може да се боядиса, може (желателно) да се измаже.
Стефан - майстор
Тани,
И аз живея в България, бе брат ми. За да напиша нещо, значи е проверено. В магазина до нас, на дребно, стиропора струва 3,50 лв/кв. м. А, ако го купя на едро, ще е поне 2,50.
Осъзнавам, че преча не бизнеса. Ама ми омръзна някой да прави останалите на балъци :lol: Всеки може да проучи цените, и да си направи сметката. БЕЗ КРЪЧМАР :?
prascho - майстор
Стефане, цените за материалите са ми ги дали с отстъпка. Сравнено е и мога да ти заявя, че материалите ако си ги взема от Баумит са по скъпи отколкото от дистрибутор, който ползва отстъпки и не му слагат ддс. Същото е и ако отидеш в Практикер и си вземеш на дребно материалите на Оргахим. Каталозите от сайтовете и ценоразписите на двете фирми производители са проверени. Влез ако обичаш в сайта на Баумит виж им цените и ги сравни с изнесената информация от мен. Истината е, че фирмите производители са надули страшно много строителните материали. И никъде в изнесената информация от мен не става въпрос за цена на труда!!! Да се вземе под внимание, че информацията е за 8 см стиропор, а не за 5 см!!! Не пренебрегвайте и фактора плътност!! Така и аз говоря за цялостна система за термоизолация, а не материали събрани от кол и от въже от местните магазинчета. Но по твоята система Стефане, да ползваш най-евтиния стиропор на Аустротерм, да ползваш суха мазилка, и долнопробни материали пак цената на квадратен метър няма да бъде по-ниска от 15 лева.
AudiTT - напреднал
n_a написа:
Да досадя пак.
OSB e външно. Вати и стиропори му се падат отвътре. Нещо като сандвич.
Може да остане голо OSB (импрегнирано) Може да се боядиса, може (желателно) да се измаже.
Не е вярно незнам какво балнуваш но като гледам си си навил че требва да остане такаа попринцип знаеш ли какво е OSB и вата та се слага между външното OSB и вътрешният ГК а отвън се слага стиропор с дюбели ,които именно тях не знам как да сложа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
http://www.stroimarket.net/bg/product_bg.php?id=28
В линка има картинка и тн на дюбела който ти трябва, за да си приковеш стиропора за OSBто
AudiTT - напреднал
Много благодаря.
Takezo Sensey - модератор
Стефан написа:
Тани,
И аз живея в България, бе брат ми. За да напиша нещо, значи е проверено. В магазина до нас, на дребно, стиропора струва 3,50 лв/кв. м. А, ако го купя на едро, ще е поне 2,50.
Осъзнавам, че преча не бизнеса. Ама ми омръзна някой да прави останалите на балъци :lol: Всеки може да проучи цените, и да си направи сметката. БЕЗ КРЪЧМАР :?
Даже за 2.43 ако си приспаднеш и ДДС като ф-рираш на някоя фирма материалите , ще ти излезе 2.03 .После си купи китайски перфоратор за 100 лв. за какво ти е по скъп да може да дюбелираш.Скеле не ти трябва , или бънджи за комина или един батут в двора ще ти свърши работа да преодолееш височината.А може като нинджите да мажеш листовете и да ги мяташ по стената.Вместо дюбели ползвай клечки от червена върба обаче , като се накиснат във вода и набъбнат ще държи здраво.След като приключиш със шпакловката , грунд не слагай , излишно е. А драсканата мазилка вече е глезотия......Хаиде като свършиш , се обади че имаме нужда от хора .Трябва да се довърши един вход на блока , остана 7 и 8 етаж.Ще се метнеш на 25 метра , да те видя горе как ще се чувстваш. :?

Тема "Въпрос относно сглобяемите къщи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: