Не знам дали съм прав, но аз засега смятам да го изпълня по следния начин. Върху конструкцията на стените поставям плоскости от OSB, захванати с винтове за дърво. Чрез подложки с различна дебелина смятам да изправя неравностите от конструкцията така, че видимата част да е абсолютно равна. След това полагам стиропор с дебелина минимум 5 см, предварително промазани с теразид/или друго лепило/, и обработени с назъбена шпакла със зъби 10/10 мм. С дрелка пробивам отвори на определени места, и щифтовам с пластмасови дюбели с широка периферия. Набивам дюбелите толкова, че главите им да са на равно на стиропора, или малко повече. След това полагам мрежата, и шпакловам с теразид/или теракол/ отгоре надолу. След засъхването му шпакловам втори път грапаво с влагоустойчива мазилка, бяла, или оцветена според вкуса ми.
Така смятам аз, без да се съобразявам с фирмите. По този начин, с мой труд, ще ми излезе не повече от 8 лв/кв. м., докато фирмите за това вземат поне 30 лв/кв. м. в зависимост от населеното място.
Извинения към фирмите!
Така смятам аз, без да се съобразявам с фирмите. По този начин, с мой труд, ще ми излезе не повече от 8 лв/кв. м., докато фирмите за това вземат поне 30 лв/кв. м. в зависимост от населеното място.
Извинения към фирмите!