• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
8180 - майстор
stivemaster написа:
Ако изобщо повечето от четящите са в състояние да разберат мотивите ми то аз смятам че неподготвеността на навитите да правят някаква глупост не ги извинява и това че не са се "подковали" е тяхна слабост а не предимство.
Радвам се, че най-после се досети, че "мотивите ТИ" да пишеш многократно пространни постове в чиновнически дух не са от най-подходящите за "глупаците" тук.
За да не ме упрекнеш в подстрекателство, бих помолил за КРАТКИ разяснения.
Що за балкон/тераса визираш с 9м2 зидария и 400кг. дограма?
Колко човека би побрала тази тераса на купон, абитурентски бал?
Ако се покачат по някакъв повод примерно 17 човека, броят до 12 подскачайки и терасата падне, без да е преустроявана - кого да сезираме? Бюрокрацията, Политбюро на НРБ или ГДР? Защо няма предписание/забрана за такава веселба, ако си общински чиновник?
Да си ходил в Перник, където сигурно над 50% от панелките са с преустройства по балконите?
Да си чул за проблем по ФАСАДИТЕ на някоя след сериозното земетресение наскоро? Да се връзва нещо с твоите писания?
Като претендираш, че си на ясно, обясни конкретно, какво е проектирано, колко е амортизирано, защо 5см бетонов парапет на балкон е фатално да се замени с 5см Итонг, като как преградните панели не тежат в/у балкона, а го укрепват.
Да направиш смислена разлика панел - ЕПК, както "глупаците" по-горе?

Ако го направиш, бих приел, че нещото ти е ясно и го споделяш доброжелателно- иначе прозирам бюрократ-чиновник (рушветчия) или най-малкото "търговец" някакъв, примерно със сертификат по саниране и енергийна ефективност.

Нищо лично, но имам ангажимент тук да следя за тези неща. :prost:
marmoz - специалист
Да разведря мало темата :)
8180 КАК ТАКА БЕЗ РУШВЕТ? :axe:
Тез двете дето ми дадоха рушвет,да си поиграят с "жабчо",какво да ги върна ли? :axe:
Как така без рушвет? :)Аз пък най-обичам двоен рушвет :)
Прикачен файл:
270410-2.png
270410-2.png (198.05 KиБ) Видяна 3014 пъти
Стефко - специалист
marmoz написа:

Тез двете дето ми дадоха рушвет,да си поиграят с "жабчо",какво да ги върна ли? :axe:
:lol: Тия двечките много добре знаят защо са дошли при теб. Да не мислиш, че си им първия? А що не кажеш колко ти струваше това? Тоя филм с 8180 сме го гледали, даже и играли в него. :lol:
stivemaster - майстор
Ами няма с какво да се гордеете в поста си г-н модератор. Аз ще спазвам все пак добрия тон и ще уточня без да си изпускам нервите и да се излагам че всъщност съм строителен техник и обикновено поправям или консултирам собствениците в опит да поправят свършеното от някой талибан който не му е пукало за никой и за нищо стига да изкара пари.
Именно заради постове като вашия в който не се прави разлика между армиран панел от конструктивен бетон част от стоманена конструкция ограждаща балкона или терасата и зидария от автоклавен газобетон без качества за външно приложение съм написал предния си пост.http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BF%D0 ... 80&bih=662
Нещо повече във ваше лице обичайното непознаване на материята или безобидните твърдения на хора опитващи се просто да спестят средства ,не могат да ви дадат право да изразявате подобни мнения още повече че сте длъжностно лице според правилата на форума и освен за обидни според вас мнения вие би трябвало да следите и за НЕЗАКОННИ такива.
Нещо повече аз твърдя че няма законен начин да ви разрешат да премахнете парапета или "преградния" според вас панел с излятата в него носеща стоманобетонна конструкция - рамка от проста греда и колони (когато става дума за едропанелни жилищни сгради).И ако вие защитавате това или привържениците на това значи просто подстрекавате към неспазване на закона освен това към възмущението на тези от нас които го изразяват се отнасяте по начин който не ви прави чест.
Жалко че информацията която получавате представяте като надменно отношение.Разбирам че много хора не ги устройва но ... това е истината.
Единственото което имате като основание да отправите като забележка е теглото на дограмата наистина съм дал двойно по голямо - истинското тегло на дограмата около 5м2 е към 200 кг.В поста си съм сметнал просто квадратурата на зидарията за което съжалявам .Но грешката е пренебрежима на фона на замазката която би могло да бъде нанесена , повярвайте ми.
А относно хората на терасата които могат да се съберат помислете ако се съберат след усвояването.
marmoz - специалист
Егати маитапа за пръв път виждам пожарникари да монтират дограма :) :-D
А това че е паднал итонга е от некадърно изпълнение .То на такава дължина трегерче,поясче има начини,но пък не видях връзката с ЕПК,а още по малко разбрах какво доказва линка :)
Все пак и ние сме строителни инжинери колега - по добра аргументация моля и да не четеме закона като библия,че то само ние маи обикновените хора си я спазваме :)
stivemaster - майстор
Е щом мислиш че я монтират =D> .Аз ще ти кажа че са от гражданска защита и я махат защото се е срутила върху евентуалните преминаващи отдолу които можеха да са и твоите деца !!!
marmoz - специалист
stivemaster написа:
Е щом мислиш че я монтират =D> .Аз ще ти кажа че са от гражданска защита и я махат
Мерси че ме светна,незнаех че немога да чета ама сега разбрах :prayer: :prayer: :prayer:
Сега ще взема да си скъсам дипломата и да се върна в 1ви клас :-D
Ма мо'ели да съм толкова прост че незнам да чета :)
stivemaster - майстор
А връзката с ЕПК-то е косвена просто ме издразни толерирането на постове като този на fox_vt
С риск да ме оплюят ще кажа че панела дето го махнах в кухнята беше 5 см бетон 5 см стириопор и 5 см бетон а арматурата беше 4 мм на квадрати от по 20 на 20 см.като оставим настрана че това под прозореца дали ще е там дали не все тая двете "колони" така да се каже хептен за зор заман са сложени.Като цяло стириопора беше към 95 % от цялата стена не ме питайте как съм го изчислил а захващането на панела към съседните е меко казано "само за да не падне" чиста тежест върху долния трегер.и не на последно ходих скоро да слагам конзолни контакти в така нареченото русенско варено или русенска технология панелки- е бетона е с класи по мек от нашия за използваната фракция да не говорим предимно преобладава 5/15 и то няква черна .Та при едно земетресение (дан чува дявола) ще има доста поражения но не само по "рушените" панелки.И не на последно място ако някой има желание да ми даде ей така от добра воля 50 000 бона безвъзмездно а не да си давам половината че и повече живот за ново жилище да се обади веднага ще иззидам наново панела и ще си купя ново жилище.Щото нз за вас но аз това да вземеш 50к и да върнеш 100к че и повече при вноска всеки месец-чак ме е страх да си помисля-за мен това не е нормално за който е нормално евала.
Според теб колега особено след като твърдиш че си строителен инжЕнер това не е ли смущаващо?
marmoz - специалист
stivemaster написа:
А връзката с ЕПК-то е косвена просто ме издразни толерирането на постове като този на fox_vt
С риск да ме оплюят ще кажа че панела дето го махнах в кухнята беше 5 см бетон 5 см стириопор и 5 см бетон а арматурата беше 4 мм на квадрати
Ако казаното от колегата е вярно панела е изцяло преграждащ/няма носеща функция/и да го е махнал все тая.....
Ако те дразни останалата част от изказването .... е не коментирам.
8180 - майстор
stivemaster,
Ще те помоля да се поспреш малко.
Специално предупредих и предугадих за обвиненията в подстрекателство.
Зададох конкретни въпроси, визирах конкретни грешки в сметките и т.н. - повечето си ги пусна покрай...

Въпросът със ЗАКОННОСТТА се дискутира по-горе тук или в др. тема - май не си го изяснихте докрай, А ТРЯБВАШЕ!

Ако искаш да си ПОЛЕЗЕН, споделяй конкретните си знания по конструкциите - кой панел какъв е, как и защо работи, примерно. Например какви конструктивни функции изпълнява подпрозоречния, при наличие на врата. Вероятно ще станат ясни отговорните функции на "трегера" над двете, ама не... А парапета на балкона?

От пространните ти постове, често с обиди (талибани, глупаци) явно личи, че подценяваш аудиторията, предпочиташ да даваш "акъл" и оценки на модераторите, пред съществото.

Остава открит въпросът ЗАЩО апокалиптичните картини, вещани (и показвани тук) от "чиновника" се НЕ СЕ случват или тук-там, ама по други теми. Ти, предполагам би могъл да си го обясниш и изложиш разбираемо, ама не... (в последния линк не се задълбочих, може да е по-темата).

Явно, темата по разбираеми причини вълнува много хора. ТВОЯТА ТЕЗА - НЕЗАКОННО я разбрахме. Не пречи да я напомняш с 1-2 думи от време на време, защото по-съществените доводи явно не са за тази аудитория (според теб).

С една дума, явно не си попаднал на подходящото за ценза и вижданията ти место и ставаш безполезен. А това, съчетано с празноговоренето е МОЙ проблем тук. [-X
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: