stivemaster написа:Ако изобщо повечето от четящите са в състояние да разберат мотивите ми то аз смятам че неподготвеността на навитите да правят някаква глупост не ги извинява и това че не са се "подковали" е тяхна слабост а не предимство.Радвам се, че най-после се досети, че "мотивите ТИ" да пишеш многократно пространни постове в чиновнически дух не са от най-подходящите за "глупаците" тук.
За да не ме упрекнеш в подстрекателство, бих помолил за КРАТКИ разяснения.
Що за балкон/тераса визираш с 9м2 зидария и 400кг. дограма?
Колко човека би побрала тази тераса на купон, абитурентски бал?
Ако се покачат по някакъв повод примерно 17 човека, броят до 12 подскачайки и терасата падне, без да е преустроявана - кого да сезираме? Бюрокрацията, Политбюро на НРБ или ГДР? Защо няма предписание/забрана за такава веселба, ако си общински чиновник?
Да си ходил в Перник, където сигурно над 50% от панелките са с преустройства по балконите?
Да си чул за проблем по ФАСАДИТЕ на някоя след сериозното земетресение наскоро? Да се връзва нещо с твоите писания?
Като претендираш, че си на ясно, обясни конкретно, какво е проектирано, колко е амортизирано, защо 5см бетонов парапет на балкон е фатално да се замени с 5см Итонг, като как преградните панели не тежат в/у балкона, а го укрепват.
Да направиш смислена разлика панел - ЕПК, както "глупаците" по-горе?
Ако го направиш, бих приел, че нещото ти е ясно и го споделяш доброжелателно- иначе прозирам бюрократ-чиновник (рушветчия) или най-малкото "търговец" някакъв, примерно със сертификат по саниране и енергийна ефективност.
Нищо лично, но имам ангажимент тук да следя за тези неща.