Аз бих си поиграл с някое автомобилно парно. По автоморгите има безброй такива и могат да се купят почти без пари. С подходящите вентилатори (тук вече ще трябва да се експериментира, примерно от охлаждане на комп.) и подходящите обороти, би се получил някакъв импровизиран рекуператор. Всичко това, включено в един елементарен таймер за време може и да върши работа. Естетическият вид е само въпрос на фантазия
. Съвсем в духа на форума
!
bager написа:Аз бих си поиграл с някое автомобилно парно. По автоморгите има безброй такива и могат да се купят почти без пари. С подходящите вентилатори (тук вече ще трябва да се експериментира, примерно от охлаждане на комп.) и подходящите обороти, би се получил някакъв импровизиран рекуператор. Всичко това, включено в един елементарен таймер за време може и да върши работа. Естетическият вид е само въпрос на фантазияКолега бих допълнил, че може да се използва и радиаторът на колата. По тръбичките е излизащият въздух, а по ламелите влизащият. Естествено радиаторът трябва да е от двигателят. Не съм го пробвал, но като се има предвид, че около 30% от топлината на горивото отива през радиатора на колата може да се опита. А и въздуха по тръбичките трябва да се завихри за по-добро топлоотдаване.. Съвсем в духа на форума
!