• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Johny - майстор
stivemaster написа:
ако такъв талибан ми е наблизо обикновено съжалява за това .

Поздрави и за теб jekasus :-D , само така !!!
Браво!!! Ти си будната гаржданска съвест.
Враг не дремлет, так держать!

Ето го и врагът:

Прикачен файл

x_c6769b6b.jpg
x_c6769b6b.jpg (35 KиБ) Видяна 3208 пъти
8180 - майстор
viewtopic.php?f=9&t=20730
1. Не се допуска каквато и да е злонамереност в съобщенията, както и такива с груб, оскърбителен, заплашителен, вулгарен или унизителен характер или нарушаващи законите или моралните норми. Показвайте респект към другите потребители.

11. В цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате.
stivemaster - майстор
Аз спирам да коментирам темата но тъй като изчакахте твърде много господин модератор , ще ви запитам следното: Какво законно нуждаещо се от защита от ваша страна има в коментарите на евентуалните оскърбени и каква файда имате от мълчаливото толериране на такива теми .
Не трябваше ли още в началото да се напомни законовото изискване и изобщо да не се дава възможност да се коментират снимки показващи самоуправство (чл.323 от НК).
Ако този "колега" разглобяваше вашата сграда .Освен това смятам че ще струпа поне два тона екстри точно там където не трябва ,в приобщаването на тази тераса а ако отдолу минават вашите деца ???
В този смисъл считам че земането на мерки срещу такива хора и предупреждаването за това не може да се счита за заплаха а форумните правила не бива да дават възможност за коментиране на противозаконни действия .
8180 - майстор
Колега,
В темата има достатъчно противоположни мнения - едните главно от проектант-конструктор (диплома/лиценз, вярно не сме видели), другите - анонимни (на практика) за четящите.
Модераторът, макар с "почти безкрайни" права тук, НЕ МОЖЕ да бъде съдия, камо ли технически ЕКСПЕРТ. Налага ми се да чета и ЗУТ, само защото някой бюрократ, вместо да си напише компетентна Наредба, взел че го цитирал за по-лесно, а може и заради хонорарите (лобито), в които набутва маса народ.

Аз лично в темата видях паднал неувреждан цял панел, видях и блока да си стои на место заедно с усвоените балкони. Четох и отговор на ДНСК-Варна, че някои сгради са "в режим търпимост", други - не (основно по сигнал!!??). Не се ориентирах по ТЕХНИЧИСКИТЕ тънкости и разлики. Е, разбрах кой какво подразбира под "талибан" - словесно и визуално. :)

Чета ви с интерес и ако спорехте по съществото и по правилата, сигурно всички щяхме да узнаем истината повече, отколкото от една изтрита тема, или...?
Като как да съпостави Модераторът или всеки интересуващ се технически доводи на специалист с цитати на бюрократични или правни такива?

С горното не съм против действащите правила, но във Форума съм против шахматист и боксьор да играят по правилата на волейбола. Дефинирайте си компетенциите и предмета на дискусията, моля.
Вярвам, ще успеете да консултирате компетентно и всеобхватно питащия по всички аспекти на намерението му. :prost:
fox_vt - майстор
Мн точно казано 8180 :) както спомена падналия панел не е докосван даже като собственика не е правил никакви промени по конструкцията.Преди малко повече време бяха паднали фасадните панели на 3 етажа мисля бяха откъм тясната страна на блока и кво щото някой на другия край на блока се е вихрил със къртача ли айде стига фантазии.Я главния експерт по конструкциите да ми каже колко години дават на панелките за ползване?А я ми покажи паднала тераса от приобщаване,а блок?Аз съм вече над 10 години на бетонов възел и трябва да ти кажа че новото строителство е на 60% много по зле от старите панелки като устойчивост на констукцията,ами след 50 г дали ще са в същото състояние като сегашните панелки по отношение на здравина.При панелките всичко идва от калпавите покриви които не се поддържат.Но това не значи че ако блок падне ще е от приобщаването на тераси,а по скоро от калпава поддръжка.И на последно място ако искаш да изляза да ти снимам моя блок да видиш колко са приобщените и колко не са и ако падне блока МЕНЕ кво ме топли това че аз например не съм махнал и грам от конструкцията?И къде беше ти будни ми гражданино главен експерт преди 20 години когато навлизаха тея приобщавания?Вероятно още си учил за дипломата си :?
ribnikolaevi - майстор
Не мога да споря с радио.
Като обощение ще кажа следното: конструктивни промени са възможни, но самия проект за тях обикновено струва скъпо (изисква се преизчисляване на сградата (на вертикални товари не е толкова тежко, но при земетръса се получават преразпределения на хоризонталните сили по шайбите, което изисква 3Д модел. Ако при това изчисление се окаже, че даден елемент "гърми", неговото усилване също става със скъпи технологии.
Неконструктивните промени (дали дадена промяна е конструктивна или не засяга носещи елевенти се преценява от съответните специалисти, в България това са проектантите-конструктори), като при това не се увеличава натоварването, масата, участваща при изчисление на инерционните сили при земетръсно въздействие и не се променя в неблагоприятна посока товарната схема.

Този пост не е нито зо Тишо, нито е отговор на неаргументираните мнения по-нагоре. Надявам се темата да е полезна за много хора. НЕ правете промени, които могат да засягат конструктивни елементи без да се посъветвате с мой колега! Ако той Ви каже , че всичко е наред (обикновено го прави с подписване и подпечатване на мнението), то тогава има процеруда, по която да преминете за да направите ремонта си законен и да затворите устата на някоя разбираща от конструкции бабка комшийка от блока Ви.
stivemaster - майстор
Изобщо не съм съгласен с отговора ви г-н модератор ,въпреки че ви е трудно вие сте длъжен да можете да прецените щом са ви дали права да триете и променяте мненията на участниците и ако не можете сам консултирайте се моля.
Положението е принципно и е следното : вие сте длъжен да следите за недопускане публикуването на мнения в които има описания за приготовление или извършване на незаконни действия .
Няма как да се говори по същество например дали би издържала конструкцията без един или два панела .В този смисъл разбира се че би издържала и няма нужда да си конструктор за да го знаеш .Въпроса обаче съвсем не е в това и това всъщност искам да се разбере .Защото иначе все едно отговаряме на абсурдния въпрос дали шперплата на асансьора би издържал да се пикае вътре.
Оправданието с бюрократичните причини е меко казано странно ,съдържанието на всеки закон би могло да се определи като такова ,това значи ли че трябва да се толерира неспазването на който и да е закон.

В този си вид от дискусията едвали има какъвто и да е смисъл така че изтриването на тази и изобщо такива теми е може би най правилната политика .
8180 - майстор
Колега, хайде да кротнеш малко.
Ако искаш да си по-добре разбран, редно би било да споменеш какъв вид "антиталибан" си - религиозен, нормативен, прокурор, съдия и т.н.
stivemaster написа:
Изобщо не съм съгласен с отговора ви г-н модератор ,въпреки че ви е трудно вие сте длъжен да можете да прецените щом са ви дали права да триете и променяте мненията на участниците и ако не можете сам консултирайте се моля.
Положението е принципно и е следното : вие сте длъжен да следите за недопускане публикуването на мнения в които има описания за приготовление или извършване на незаконни действия.

Писах вече - не съм длъжен да съм прокурор или съдия, по произволната прищявка на някой. Ако си на др. мнение, не си съгласен или просто не те кефя (по-вероятно) - моля, ползвай реда за оплаквания от Модератор или "Изход".
Щом смяташ тезите си за важни в ТОЗИ Форум (бих ги приел за такива) - излез от анонимност и си кажи - "аз като (инспектор, прокурор, съдия... ), считам и призовавам за спазване на ... "
Анононимни заяждания (дотук изглеждат такива) не вършат работа и това вече е от моята компетенция.

В този смисъл разбира се че би издържала и няма нужда да си конструктор за да го знаеш.

Е, разгеле - на 3-та стр. се изказа по възникналия и дискутиран в темата въпрос.

Оправданието с бюрократичните причини е меко казано странно ,съдържанието на всеки закон би могло да се определи като такова ,това значи ли че трябва да се толерира неспазването на който и да е закон.

В твоите линкове беше това - до еди коя си дата законно - после не. И къде е написано, че Законите са съвършени, още повече технически. Какво се смени на тази дата, че стана супер опасно - конструкцията или Законът? Ако питащият си изкара разрешително или др. документ, че е преди въпросната дата - АЗ какво да "отсъждам"?

В този си вид от дискусията едвали има какъвто и да е смисъл така че изтриването на тази и изобщо такива теми е може би най правилната политика .

Правилната политика и смисълът на този Форум са определени още преди теб (да не кажа въпреки теб) и до голяма степен възможно отразени в Правилата (е, не са закон, но все е нещо).
По техният ЗАМИСЪЛ, в настоящата тема, биха могли да се разгледат КОНКРЕТНО всички аспекти на започнатото от питащия начинание, в т.ч., технически, юридически и пр., дори такива, за които Модераторът не подозира, както и правилната последователност на действията.
Въпрос на желание за взаимопомощ, компетентност и умение.
Стефко - специалист
Време е темата да се изтрие. Ще се избиете заради едно НЕЗАКОННО ПРЕУСТРОЙСТВО. Не вярвам някой в общината да си сложи подписа под това преустройство. А тия конструктури, които го одобряват, да си скъсат дипломите. Тук си пишат безнаказано, но ако въпроса опре до подпис, ще им гледам позицията.
stivemaster - майстор
Благодаря адаш не сме много очевидно . :partyman:

Благодаря и на вас г-н модератор ,много принципно ,това което човек сам си направи никой не може да му направи ,трябва да са ви много близки тези заради които се наложи да напишете това.Много е лошо да си заложиш името в такива казуси.
Няма да обяснявам понятието търпимост очевидно няма кой да го разбере .Щом модераторите имате такова отношение скоро тук ще си позволят да обсъждат и рецепти за бомби .
Кротвам се но срамота.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: