Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
NatalyTake - специалист
И аз моля за съвет! Когато правихме плановете за къщата си мислих едно, а като изпълнихме чертежите - не можах да повярвам на очите си... Изглежда нямам представа от разстояния. В лявото помещение трябва да е кухня и всекидневна, като щранга за водата и канала е на стената с другата стая, на която няма обозначени размерите. Малкото помещение в ляво-горе е банята с туалетната, а в дясно е антрето (доста голямо). Замислили сме вратата за туалетната и между стаята и антрето да е плъзгаща-да не отнема пространство. Всичко добре, ама сега като влязох в стаите, вече ми се стори че не мога да преценя кое къде да сложа. Може ли да ме посъветвате как да подредя кухнята и всекидневната в това помещение. Приемам всякакви предложения и забележки. Само не ме хокайте, че късно съм се сетила.... трябваше да се съобразим с разни работи, които са дълги за обяснения. Благодаря предварително за съветите!
NatalyTake - специалист
Сори, не успях да прикача плана и явно опитите ми са неуспешни... сори, сори, сори
много ми се искаше, някой да ми покаже друг поглед на това, което виждам аз. сори
NatalyTake - специалист
това е плана

Прикачен файл

plan.jpg
plan.jpg (82.78 KиБ) Видяна 10522 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Размерите? Десетичната запетая ли не е на място или са в друга мерна единица? В тОалетната се влиза откъм стаята ли?
NatalyTake - специалист
в дециметри е, нещо го оплесках, като го пречертавах. и да - от всекидневната се влиза в туалетната. и там дето е кръстчето е щранга за водата.
NatalyTake - специалист
ЕХООООООООООООООО! :sad: Никой ли не иска да ми помогне :cry:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не виждам кръстчето за водата. Това, че директно от стая се влиза в тоалетна, тотално убива у мен желание за каквото и да било. Буквално немея. Инак стаята си е нормална на размер. Желание да оползотвориш огромното антре?
NatalyTake - специалист
Защо се впечатляваш от това, че от стаята да се влиза в туалетната... имам още 2 туалетни и тази няма да е най-натоварена... За мен това ще е удобство и ми харесва. Относно водата- има кръст с кръгче в центъра на кръста, не зная как по-подробно да го обясня. А относно антрето-преди доста време бях на гости при една архитектка и тя имаше подобно антре и много ми хареса нейното решение за пространството. смятам да го направя така, разбира се ако не видя нещо друго. Ако имаш желание да ми дадеш съвет относно антрето, ще съм любопитна да видя и друг човек какво мисли за разпределението на това пространство.
Domashen_maistor - специалист
:? Не знам дали ще съм от полза. То и мойта жена архитект се беше писала, но след като нейния проект го "пипна" архитекта стана супер. Та си мисля, гледам си от София, ако искаш иди във ВИАС при арх...... (ако проявяваш интерес пусни лично съобщение да ти пиша кой или по-точно кои да търсиш) може да направи нещо. На мен човека ми взе навремето много евтино, ама той е комшия на дядото (тъста ми де). Колкото пъти съм го послушал все добре е ставало (само дето конструктора не го слуша та се наложиха малки архитектурни хватки :lol: ).
NatalyTake - специалист
Прав си и го направих с един познат. Лошото е че сме ограничени от стара постройка - горните две помещения са всъщност стара къща от 1947 г. и тя е строена без всякакво съобразяване с парцела и без план. Та архитекта като видя с какво трябва да се съобразява и като му казах изискванията си- 3 човека сме и други неща, ми изготви няколко космически проекта, които просто не стават за изпълнение. едното беше с вита стълба за таванския етаж (как се качват мебели и подобни по такова нещо) друг проект беше с много малко антре и още две кутийки за живеете, което не ми хареса.... та така зарязах неговите проекти. имахме тераса 50 кв.м. и стълбищна клетка за мазето, което от само-себе си вървеше да се разгъне стълбището и за таванското помещение.
ако имах празен парцел - щеше да е едно, а когато преустройваш и достояваш-нещата са други.
Нямах намерение да се впускам в подробности, но видях във форума много приятни решения и съвети по други запитвания и реших, че може някой да ми помогне с идеи.
изтеглих си даже оная програмка за подредба на кухни и направих няколко варианта, он не мога да се справя с детайлите и всичко стои много дървено.

Тема "Каква я замислих-какво излезе..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: