Може и с обикновенно фолио.Според някои теории алуминия отразявал инфрачервения спектър. 

KingLin написа:Гечев, това че въздухът е най-добрия изолатор и аз съм го чувал, но много ми е чудно следното нещо:Самото стъкло си е направо проводник на топлината. Когато го допираш то ти отнема топлината на ръката и го чувстваш студено. Нашите нерви не реагират на самата температура като стойност толкова, колкото на нейната промяна - все пак това си е опасност за тялото и затова са така настроени. Всичко което има коефициент на топлопроводност над 1 отнема бързо топлината и промяната е по драстична. Ако примерно си допреш ръката до стъкло и метален блок с еднаква температура ще ти се струва че метала е по студен. Днепрона е с по малък от 1 коефициент и отнемането на топлина от ръката ти е по бавно, нищо че и той е със същата температура като стъклото. Същото е и с немокрещите течности. Винаги ще ни се струват по топли от водата при една и съща температура. Остава малко въздух м/у ръката и тях. Площта на допир също е от значение за субективните усещания, както и масата на обекта който докосваме.
Стъклопакет, троен. Там би следвало газа вътре да е статичен. Пипаш го и си е студено стъклото. Ако сложа примерно 3 мм депрон на стъклото на пипане не е студено. Не искам да споря, но наистина ми е много интересна тази тема и обяснението й.
gechev написа:Аз сигурно нещо не разбирам, защо вата се комбинира с пароизолация? Щом за таван някой е решил да слага пароизолация, защо директно не сложи фибран хем по твърдо и хем по лесно? На найлона мю-то е 15 000, на алуминиевото фолио 30 000, а на ватата е само 2. Нещо не вдявам, помагайте.Колкото до въпроса на КингЛин и аз си го обяснявам с топлинен капацитет на материалите и от там с усещането. Накарах един мой клиент да махне дъска от ламината на стаята си и да пипне отдолу Тивита и той се оказа доста по топъл на пипане /усещане/ от ламината. Човека беше изумен, защото преди това твърдеше че Тивита не изолирал и краката му изстивали. После почерпи, ама и аз от тогава предупреждавам клиентите си за чудните свойства на ламинирания паркет. С истинското дърво е друго.
gechev написа:Аз сигурно нещо не разбирам, защо вата се комбинира с пароизолация? Щом за таван някой е решил да слага пароизолация, защо директно не сложи фибран хем по твърдо и хем по лесно? На найлона мю-то е 15 000, на алуминиевото фолио 30 000, а на ватата е само 2. Нещо не вдявам, помагайте.Гечев,
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: