Master_Kenobi написа: Това за "основните правила/грешки" е някаква идея, ама как да стане?Нещо такова имах предвид - отделно и извадено от дискусията. Който е на друго мнение по някое твърдение - ще поспорим, ще видим и ще се корегират изводите, ако трябва. Вече, който иска да навлиза по-дълбоко, да чете дискусията. Ще трябва да има линк към нея, защото си представям изводите като "важни" и "заключени" (май за 3-ти път го пиша). При поява на нови сведения, някой с права ще ги отрази.Ей, сега по-долу ще напиша 4-5 неща, които за мен са верни и да видиш колко хора ще скочат да ме опровергават. Вероятно и ти ще си от първите. И може би ще сте прави точно колкото и аз. Да опитаме ли:
Ха, тук не позна. На първо гледане АЗ СЪМ ЗА ИЗЛОЖЕНОТО!!! Имам известни колебания за "без изолация", но ти си се застраховал със следващото изречение, така че ЗА 100%.
Да не кажа, че обикновено нещата са ограничени от финансовия ресурс...
Хайде, вие сте на ход!
Бих добавил нещо (някъде) :
За популярния вариант вата/гипскартон и по-специално за пароизолацията при него.
Да подчертаем, че ТИ работи добре само, когато е суха (особено ватата).
Нещо на тема, докъде инвестициите са ефективни и кое вече е лукс - примерно U~0,2-0,3 (според мен ?).
Може би нещо от Тани трябва да се добави заради вариациите (съседи, изложение), ама пък така е по-семпло.
Докторът, с неговите линкове ме "разби" - нещо, което ние изобщо не дискутираме - топлинни загуби чрез Радияция. На мен лично не ми се вярва такъв висок процент от общите загуби - 70%++. Все пак хората рекламират нов продукт, а и постоянно твърдят, че трябва да има "затворен въздух около специалното фолио", което по същество са традиционните ТИ. !? Доколкото вдявам, така обясняваха К-стъклото.
Sasooo, да даде линк, откъдето е извадено цитираното мнение.