zmiori написа:Ти сам си противоречиш. Хем работи на предела хем нищо не харчи. Както и да е. Не лъжеш мен лъжеш себе си.За това последното и си прав и неси ...
Фуджи, фуджитсу и дженерал фуджитсу са едни и същи машини с различни имена, Ако си доволен купувай без да се притесняваш кой е производителя от "трите" фирми.
Имай на предвид че топлото не "ходи" из стаите ама хич. Виж студеното умее да "пристъпва" из помещенията по малко.
Когато затворим вратата на стаята с климатика (като пушим или нещо друго) , след точно 5 мин. се усеща нахлуването на студа от балкона ... от друга страна климатика си влизам в нормален режим и почва да изключва и почива , става и доста по-тих ... При затворена врата си става доста студено в кухнята в която стоим почти през цялото време и е некомфортно.
Виж ми сметките за ток ... В къщи всичко се води уж А++ и май има ефект...
Предполагам поставянето на самата топло изолация и монтирането на нова дограма е от съществено и много важно значение...
Както казах правих си изолациата сам, и не съм пестил време за да я изкусоря ... даже се замотах много ... алпинистите я мятат тази квадратура за 3-4 дена, а аз я правих близо 2 седмици че и малко повече.
Първо свалих мазилката която на места беше паднала и не исках да рискувам. Изкъртих всичко до бетон , и като се отвориха едни фуги не ти е работа.... оправих първо фугите ,че ги бяха запълвали с войнишки шинели или въобще не ги бяха пипали.
На места можех да си вкарам дланта...

Прикачен файл
Без име.jpg (66.49 KиБ) Видяна 2261 пъти