Напишете въпрос свързан със санирането.
teoto - специалист
Тани, ето снимки на прозорците и ъглите. Около прозорците долепят два J - профила.

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (95.84 KиБ) Видяна 5219 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (87.32 KиБ) Видяна 5219 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (105.82 KиБ) Видяна 5219 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (136.76 KиБ) Видяна 5219 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (113.15 KиБ) Видяна 5219 пъти
prascho - майстор
между ъглите и обшивката има ли опасност да влезе вода??
teoto - специалист
Според мен е минимална, плюс това отдолу имаш фолио преди ватата. Около прозореца се прави дървена рамка за която се хващат J-овете

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (173.95 KиБ) Видяна 5197 пъти
prascho - майстор
благодаря за отговора и точния снимков материал. Ще чакаме снимки и от тани :) да покаже неговото интериорно решение около прозорците.

teoto може ли още няколко неща да споделиш. Гледам сайта на един дистрибутор на вариформ /погледнах и още няколко сайта/ та там пише дебелина на слоя вата 4 см. При теб вата с каква дебелина сложиха и 15 лева е цената на профилите без да е включена цената за труд предполагам. Някъде към 35 лева на квадрат ли ти излезна?

http://www.enti-ood.com/price.php

Може ли някой да каже каква е цената на 5 см каменна вата и с каква плътност трябва да бъде при монтиране на сайдинг?

/възнамерявам да сложа 8 см вата на северната и западната стена и по 5 см на останалите две. Разумна инвестиция ли е или не си заслужава разхода?/
prascho - майстор
здравейте, весело изкарване на новогодишния празник. Отдавна не съм писал и реших да споделя няколко снимки на къщата, която обмислям да санирам. Притесненията около сайдинга са естетическия вид и 10 години гаранция за цвета /малко според мен/.
За жалост зад нас от северната страна започнаха строежа на поредния блок в София, но нищо не може да се направи. Съседа ни се предаде. Единственото положително нещо в тази история е, че блокът ще бъде от север.
Последна промяна от prascho на вт май 13, 2008 4:31 pm, променено общо 1 път.
teoto - специалист
Хубава къща. Един съвет, преди да почнеш каквато и да е изолация си наслагай парапети по балконите. После е по трудно.
Весело изкарване на новогодишната нощ.
Тани - модератор
Бях обещал снимки!

Прикачен файл

P1000789.jpg
P1000789.jpg (115.56 KиБ) Видяна 4992 пъти

Прикачен файл

P1000790.jpg
P1000790.jpg (74.24 KиБ) Видяна 4993 пъти
angela_pk - специалист
Прасчооооо! Какво стана с твоята изолация? Пиша, защото снощи нашите майстори приключиха. Вкъщи сме 100 човека и родата реши да се прави сайдинг. Поставиха ни пред свършен факт и ..... така вече сме се изолирали :x . Та по въпроса. Хич не го харесвам пустия сайдинг. Някак изкуствено ми стои. Да не говорим, че ми се стори малко тънка тая вата... :? .Довечера като се прибера ще я измеря колко е дебела. И като изкъртиха бетона пред прозорците се наложи мъж ми да го оправя след тях. Не знам защо не предлагат някакви подпрозоречни первази. Много е тъпо така. Та като оформяхме мястото там-ми се стори и доста кухо...Дано греша. Ама нали съм жена....бивало ме само кусури да намирам. Горе долу добре стана на външен вид/ще помоля децата да помагат при качването на снимките/. Взеха ни по 39 лв на квадрат. Работиха много бързо. Къщато е старо строителство - сутерен, два етажа и тавански. Нашия етаж излезе 3700 без терасите. Съпружеството е строителче и ще си оформя терасите сам :cool: .Това е засега от мен. Чакайте снимки.
prascho - майстор
Проектът с топлоизолацията за момента е замръзен. Чакаме по-изобилни и по-слънчеви времена :sad:
masterval - майстор
Духа

Прикачен файл

Аут-Сайдинг.jpg
Аут-Сайдинг.jpg (64.51 KиБ) Видяна 4441 пъти

Тема "Сайдинт или епс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: