Напишете въпрос свързан със санирането.
valentino76bs - майстор
FMaster написа:
root666 написа:
За вътрешна изолация използвай фибран. Хем е по-твърд, хем не пропуска водните пари.
Пълна простотия ... земи си налепи найлон по стените тогава :-D , още-повече " ... не пропуска водните пари ..." :shock:
Аман от малоумници в "строителството" ... па и съвети дават ! :x :? :lol: :shock: Фибрана отвътре = 100% конденз!
torbalan написа:
:)

неопор, стиропор, фибран и т.н. - разлика в топлоизолационните им качества няма...
Ти май денонощно си на компа и ръсиш глупости и идеи неземни ...
Ех, ех кокото повече чета толкова повече ми завира кръвта,какво да направи един човек който нищо не разбира от влаги, мухъл и кондензи да си направи топлоизолация как да се ориентира правилно сто различни мнения кое е най правилно как да разбере.
Тани - модератор
Ти си просто уникален! Моля те повече не пиши по темите какво не разбираш . Продължавай да четеш! Ако и от тази тема не си разбрал явно няма да можем да ти помогнем повече! Отговорих ти и на лични за конкретното ти питане! Като нямаш доверие на нас извикай някой майстор и го остави да прави каквото си поиска! Вече трета или четвърта тема вървя след тебе да ти отговарям в рамките на половин час!
valentino76bs - майстор
Тани написа:
Ти си просто уникален! Моля те повече не пиши по темите какво не разбираш . Продължавай да четеш! Ако и от тази тема не си разбрал явно няма да можем да ти помогнем повече! Отговорих ти и на лични за конкретното ти питане! Като нямаш доверие на нас извикай някой майстор и го остави да прави каквото си поиска! Вече трета или четвърта тема вървя след тебе да ти отговарям в рамките на половин час!
То всеки си е уникален сам по себе си ,благодаря и как да разбера като точно вие объркахте хората като едно с едно мненията ви не съвпадат едно приказвате преди сега друго а пък и на лични не си много ясен ето част от въпроса ми....И ИСКАМ НАЙ СЕТНЕ ДА Я СТОПЛЯ ТАЗИ СТАЯ С ВЪТРЕШНА ИЗОЛАЦИЯ,ОБАЧЕ СЕ ДВУОМЯ КАКВА,тоя панел като си сложа ръката на него направо залепва иначе стаята подържа 22 градуса ама трудно.....а твоят отговор е:На вътрешните стени - ако те топлят - не слагаш нищо , ако ти ги топлиш(стените са студени, няма живеещи хора в момента) - слагаш топлоизолация.
Ако има нещо неясно питай!..

1.Слагаш топлоизолация казваш ,ама каква или каквато и да сложа ти е все тая нали няма да береш ти ядове.
2.''На вътрешните стени ако те топлят''....аз ти говоря ,че са ми лед как една стена ще топли като е лед/панел/.
3.В стаята живея аз естествено и то постоянно и пак са студени стените постоянно има включен отоплителен уред.
4.Ти казваш слагай ама един опитен човек топлотехник четох казва не е нужно ....ко прайм
5.Тази тема е толкова объркваща че ако има един човек който до сега не се е занимавал с това и е решил да направи нещо едва ли ще вземе правилно решение на базата на хилядите объркващи неща възникнали от некомпетентни спорове.

поздрави. :partyman:
bobyl - специалист
valentino76bs , имаш подпис в които се крие решението на твоя проблем . След като не разбираш нищо и ти е трудно от постовете във форума да намериш решението си направи следното :
- наемаш една фирма за енергийно обследване на сградата , които правят предписание - ПЛАЩАШ
- наемаш изпълнители на предписанието (по възможност с референции ) - ПЛАЩАШ
...и си щастлив :-D !

Ти да не искаш електротехника , да го ритне магарето :yawinkle: !!!
valentino76bs - майстор
bobyl написа:
valentino76bs , имаш подпис в които се крие решението на твоя проблем . След като не разбираш нищо и ти е трудно от постовете във форума да намериш решението си направи следното :
- наемаш една фирма за енергийно обследване на сградата , които правят предписание - ПЛАЩАШ
- наемаш изпълнители на предписанието (по възможност с референции ) - ПЛАЩАШ
...и си щастлив :-D !

Ти да не искаш електротехника , да го ритне магарето :yawinkle: !!!
Като чета темата май не само аз не мога да взема решение,а да пусна в нас фирма да ми направи това само през трупа ми,нима изолацията е по трудна от това http://vbox7.com/play:0d5375fa или от http://vbox7.com/play:8d7138b9 .....едно е решението а мненията са хиляди.

лека нощ
Тани - модератор
valentino76bs написа:
4.Ти казваш слагай ама един опитен човек топлотехник четох казва не е нужно ....ко прайм

В точка 4 се крие отговора на въпроса ти! Няма човек на планетата , който да ти помогне! Аз много лесно взимам подобни решения - доверявам се на фактите. Ти разчиташ на мнения , а по всеки въпрос има поне три противоречиви мнения.

bobyl не мисля че предлагания от тебе вариант е някакво решение - каквато и фирма да наеме ще му даде мнение , а той мнения вече си има достатъчно за да го объркат!

Единствения съвет който мога да ти дам е да разграфиш един лист и да напишеш от едната страна ЗА а от другата ПРОТИВ и да напишеш всички причини. После задраскай мненията и се довери на фактите!
valentino76bs - майстор
Тани написа:
valentino76bs написа:

В точка 4 се крие отговора на въпроса ти! Няма човек на планетата , който да ти помогне! Аз много лесно взимам подобни решения - доверявам се на фактите. Ти разчиташ на мнения , а по всеки въпрос има поне три противоречиви мнения.

bobyl не мисля че предлагания от тебе вариант е някакво решение - каквато и фирма да наеме ще му даде мнение , а той мнения вече си има достатъчно за да го объркат!

Единствения съвет който мога да ти дам е да разграфиш един лист и да напишеш от едната страна ЗА а от другата ПРОТИВ и да напишеш всички причини. После задраскай мненията и се довери на фактите!
То е ясно ,че няма да се разберем явно много искам ....се едно проект на кораб ще правя.Ще слушам модераторите те от всичко разбират и дават правилни съвети,едни и същи на ел.,на саниране на незнам си още какво .....благодаря ви за всичко.Абе пичове вие само май дето не може да раждате май или не сте се пробвали.
Тани - модератор
Специално за тебе направих изключение да ти отговоря на лични:
Тани написа:
valentino76bs написа:
Ся да не кажеш че наготово искам отговор :) ,четох разделите който трябва ама нещо ...карай ся ...та значи имам един апартамент панелен 2 етаж югозапад среден,външни стени нямам само тези на дограмите и то имат тераси всички са затворени с дограми и външна изолация 5см стириопор някъде и повече см да да изравня стените съм ги направил,та и идеята ми е искам да вкарам терасата на едната стая вътре да стане по голяма сега е 17.5 и терасата 3.5 кв. към 21 ще дойде И ИСКАМ НАЙ СЕТНЕ ДА Я СТОПЛЯ ТАЗИ СТАЯ С ВЪТРЕШНА ИЗОЛАЦИЯ,ОБАЧЕ СЕ ДВУОМЯ КАКВА,тоя панел като си сложа ръката на него направо залепва иначе стаята подържа 22 градуса ама трудно.Комшията сложи тапети ей човек ако искаш ми вярвай една и съща стая а пък при него е толкова топло само от едни тапети и като си сложа ръката е топъл тапета.Дай идея моля,и да знаеш че ще те послушам.
Сегаа, това с тапетите искрено ме съмнява! По точно само половината е вярно. Наистина ще усетиш , че ти е по-топла стената , но това е само повърхностната температура. Може по този начин да се спасиш от конденз, но няма да си стоплиш стаята. Ако ставаше така , нямаше да правим изолации по 10-15 см ЕПС отвън , а щяхме да си лепнем по едни тапети и да си решим проблема! Ходил ли си при съседа ти преди да си залепи тапетите ? Имаше ли разлика? Преполагам , че не! Ако съседа ти живее над тебе , а ти поддържаш 22°С значи на тавана ти може и 30°С да ти е. Значи ти му подгряваш постоянно пода . Именно там ти бяга повечето топлина . Разумно е да изолираш тавана задължително!Гипскартон и поне 5 см вата. Също така трябва да изолираш външната стена с 10см вата и пароизолация за да се предпазиш от мухъл. Пароизолация и на тавана на терасата и поне 1 метър още навътре в помещението. На тавана на терасата поне 10 см вата
Ако имаш възможност и се наложи да изравняваш нивото на пода на терасата сложи фибран .

На вътрешните стени - ако те топлят - не слагаш нищо , ако ти ги топлиш(стените са студени, няма живеещи хора в момента) - слагаш топлоизолация.
Ако има нещо неясно питай!
Какво точно не разбра!! Какво очакваш повече !!!!???
,тоя панел като си сложа ръката на него направо залепва иначе стаята подържа 22 градуса ама трудно.
Факт!!! Какви мнения , какви топлотехници - изолация ти трябва!
bobyl - специалист
valentino76bs написа:
То е ясно ,че няма да се разберем явно много искам ....се едно проект на кораб ще правя.Ще слушам модераторите те от всичко разбират и дават правилни съвети,едни и същи на ел.,на саниране на незнам си още какво .....благодаря ви за всичко.Абе пичове вие само май дето не може да раждате май или не сте се пробвали.
valentino76bs , когато искаш помощ или съвет и ти се предложат такива или ги приемаш или не ! Какво ги оплюваш независимо от варианта им .
Прегледах клиповете ти и по моему си доста кадърен човек , само че като че задаваш въпроси за да се заяждаш .
Е , успя да оспамиш темата ! Честито !!!
Навици и занаят се придобиват , човещинката или е в теб или не !
Не се излагай повече ! Никой на този свят не е безгрешен , но тежко му на този който се мисли за такъв !

Тема "Конденз при външна и вътрешна изолация със стиропор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: