FMaster написа:Ех, ех кокото повече чета толкова повече ми завира кръвта,какво да направи един човек който нищо не разбира от влаги, мухъл и кондензи да си направи топлоизолация как да се ориентира правилно сто различни мнения кое е най правилно как да разбере.root666 написа:За вътрешна изолация използвай фибран. Хем е по-твърд, хем не пропуска водните пари.Пълна простотия ... земи си налепи найлон по стените тогава, още-повече " ... не пропуска водните пари ..."
![]()
Аман от малоумници в "строителството" ... па и съвети дават !![]()
![]()
![]()
Фибрана отвътре = 100% конденз!
torbalan написа:Ти май денонощно си на компа и ръсиш глупости и идеи неземни ...![]()
неопор, стиропор, фибран и т.н. - разлика в топлоизолационните им качества няма...
Напишете въпрос свързан със санирането.
valentino76bs
- майстор
49 мнения в "Конденз при външна и вътрешна изолация със стиропор?"
Тани
- модератор
Ти си просто уникален! Моля те повече не пиши по темите какво не разбираш . Продължавай да четеш! Ако и от тази тема не си разбрал явно няма да можем да ти помогнем повече! Отговорих ти и на лични за конкретното ти питане! Като нямаш доверие на нас извикай някой майстор и го остави да прави каквото си поиска! Вече трета или четвърта тема вървя след тебе да ти отговарям в рамките на половин час!
valentino76bs
- майстор
Тани написа:Ти си просто уникален! Моля те повече не пиши по темите какво не разбираш . Продължавай да четеш! Ако и от тази тема не си разбрал явно няма да можем да ти помогнем повече! Отговорих ти и на лични за конкретното ти питане! Като нямаш доверие на нас извикай някой майстор и го остави да прави каквото си поиска! Вече трета или четвърта тема вървя след тебе да ти отговарям в рамките на половин час!То всеки си е уникален сам по себе си ,благодаря и как да разбера като точно вие объркахте хората като едно с едно мненията ви не съвпадат едно приказвате преди сега друго а пък и на лични не си много ясен ето част от въпроса ми....И ИСКАМ НАЙ СЕТНЕ ДА Я СТОПЛЯ ТАЗИ СТАЯ С ВЪТРЕШНА ИЗОЛАЦИЯ,ОБАЧЕ СЕ ДВУОМЯ КАКВА,тоя панел като си сложа ръката на него направо залепва иначе стаята подържа 22 градуса ама трудно.....а твоят отговор е:На вътрешните стени - ако те топлят - не слагаш нищо , ако ти ги топлиш(стените са студени, няма живеещи хора в момента) - слагаш топлоизолация.
Ако има нещо неясно питай!..
1.Слагаш топлоизолация казваш ,ама каква или каквато и да сложа ти е все тая нали няма да береш ти ядове.
2.''На вътрешните стени ако те топлят''....аз ти говоря ,че са ми лед как една стена ще топли като е лед/панел/.
3.В стаята живея аз естествено и то постоянно и пак са студени стените постоянно има включен отоплителен уред.
4.Ти казваш слагай ама един опитен човек топлотехник четох казва не е нужно ....ко прайм
5.Тази тема е толкова объркваща че ако има един човек който до сега не се е занимавал с това и е решил да направи нещо едва ли ще вземе правилно решение на базата на хилядите объркващи неща възникнали от некомпетентни спорове.
поздрави.

bobyl
- специалист
valentino76bs , имаш подпис в които се крие решението на твоя проблем . След като не разбираш нищо и ти е трудно от постовете във форума да намериш решението си направи следното :
- наемаш една фирма за енергийно обследване на сградата , които правят предписание - ПЛАЩАШ
- наемаш изпълнители на предписанието (по възможност с референции ) - ПЛАЩАШ
...и си щастлив
!
Ти да не искаш електротехника , да го ритне магарето
!!!
- наемаш една фирма за енергийно обследване на сградата , които правят предписание - ПЛАЩАШ
...и си щастлив

Ти да не искаш електротехника , да го ритне магарето

valentino76bs
- майстор
bobyl написа:valentino76bs , имаш подпис в които се крие решението на твоя проблем . След като не разбираш нищо и ти е трудно от постовете във форума да намериш решението си направи следното :Като чета темата май не само аз не мога да взема решение,а да пусна в нас фирма да ми направи това само през трупа ми,нима изолацията е по трудна от това http://vbox7.com/play:0d5375fa или от http://vbox7.com/play:8d7138b9 .....едно е решението а мненията са хиляди.
...и си щастлив!
Ти да не искаш електротехника , да го ритне магарето!!!
лека нощ
Тани
- модератор
valentino76bs написа: 4.Ти казваш слагай ама един опитен човек топлотехник четох казва не е нужно ....ко прайм
В точка 4 се крие отговора на въпроса ти! Няма човек на планетата , който да ти помогне! Аз много лесно взимам подобни решения - доверявам се на фактите. Ти разчиташ на мнения , а по всеки въпрос има поне три противоречиви мнения.
bobyl не мисля че предлагания от тебе вариант е някакво решение - каквато и фирма да наеме ще му даде мнение , а той мнения вече си има достатъчно за да го объркат!
Единствения съвет който мога да ти дам е да разграфиш един лист и да напишеш от едната страна ЗА а от другата ПРОТИВ и да напишеш всички причини. После задраскай мненията и се довери на фактите!
valentino76bs
- майстор
Тани написа:То е ясно ,че няма да се разберем явно много искам ....се едно проект на кораб ще правя.Ще слушам модераторите те от всичко разбират и дават правилни съвети,едни и същи на ел.,на саниране на незнам си още какво .....благодаря ви за всичко.Абе пичове вие само май дето не може да раждате май или не сте се пробвали.valentino76bs написа: 4.Ти казваш слагай ама един опитен човек топлотехник четох казва не е нужно ....ко прайм
В точка 4 се крие отговора на въпроса ти! Няма човек на планетата , който да ти помогне! Аз много лесно взимам подобни решения - доверявам се на фактите. Ти разчиташ на мнения , а по всеки въпрос има поне три противоречиви мнения.
bobyl не мисля че предлагания от тебе вариант е някакво решение - каквато и фирма да наеме ще му даде мнение , а той мнения вече си има достатъчно за да го объркат!
Единствения съвет който мога да ти дам е да разграфиш един лист и да напишеш от едната страна ЗА а от другата ПРОТИВ и да напишеш всички причини. После задраскай мненията и се довери на фактите!
Тани
- модератор
Специално за тебе направих изключение да ти отговоря на лични:
Тани написа:Какво точно не разбра!! Какво очакваш повече !!!!???valentino76bs написа:Ся да не кажеш че наготово искам отговорСегаа, това с тапетите искрено ме съмнява! По точно само половината е вярно. Наистина ще усетиш , че ти е по-топла стената , но това е само повърхностната температура. Може по този начин да се спасиш от конденз, но няма да си стоплиш стаята. Ако ставаше така , нямаше да правим изолации по 10-15 см ЕПС отвън , а щяхме да си лепнем по едни тапети и да си решим проблема! Ходил ли си при съседа ти преди да си залепи тапетите ? Имаше ли разлика? Преполагам , че не! Ако съседа ти живее над тебе , а ти поддържаш 22°С значи на тавана ти може и 30°С да ти е. Значи ти му подгряваш постоянно пода . Именно там ти бяга повечето топлина . Разумно е да изолираш тавана задължително!Гипскартон и поне 5 см вата. Също така трябва да изолираш външната стена с 10см вата и пароизолация за да се предпазиш от мухъл. Пароизолация и на тавана на терасата и поне 1 метър още навътре в помещението. На тавана на терасата поне 10 см вата,четох разделите който трябва ама нещо ...карай ся ...та значи имам един апартамент панелен 2 етаж югозапад среден,външни стени нямам само тези на дограмите и то имат тераси всички са затворени с дограми и външна изолация 5см стириопор някъде и повече см да да изравня стените съм ги направил,та и идеята ми е искам да вкарам терасата на едната стая вътре да стане по голяма сега е 17.5 и терасата 3.5 кв. към 21 ще дойде И ИСКАМ НАЙ СЕТНЕ ДА Я СТОПЛЯ ТАЗИ СТАЯ С ВЪТРЕШНА ИЗОЛАЦИЯ,ОБАЧЕ СЕ ДВУОМЯ КАКВА,тоя панел като си сложа ръката на него направо залепва иначе стаята подържа 22 градуса ама трудно.Комшията сложи тапети ей човек ако искаш ми вярвай една и съща стая а пък при него е толкова топло само от едни тапети и като си сложа ръката е топъл тапета.Дай идея моля,и да знаеш че ще те послушам.
Ако имаш възможност и се наложи да изравняваш нивото на пода на терасата сложи фибран .
На вътрешните стени - ако те топлят - не слагаш нищо , ако ти ги топлиш(стените са студени, няма живеещи хора в момента) - слагаш топлоизолация.
Ако има нещо неясно питай!
,тоя панел като си сложа ръката на него направо залепва иначе стаята подържа 22 градуса ама трудно.Факт!!! Какви мнения , какви топлотехници - изолация ти трябва!
bobyl
- специалист
valentino76bs написа:То е ясно ,че няма да се разберем явно много искам ....се едно проект на кораб ще правя.Ще слушам модераторите те от всичко разбират и дават правилни съвети,едни и същи на ел.,на саниране на незнам си още какво .....благодаря ви за всичко.Абе пичове вие само май дето не може да раждате май или не сте се пробвали.valentino76bs , когато искаш помощ или съвет и ти се предложат такива или ги приемаш или не ! Какво ги оплюваш независимо от варианта им .
Прегледах клиповете ти и по моему си доста кадърен човек , само че като че задаваш въпроси за да се заяждаш .
Е , успя да оспамиш темата ! Честито !!!
Навици и занаят се придобиват , човещинката или е в теб или не !
Не се излагай повече ! Никой на този свят не е безгрешен , но тежко му на този който се мисли за такъв !
Тема "Конденз при външна и вътрешна изолация със стиропор?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература