Напишете въпрос свързан със санирането.
пон авг 11, 2025 7:29 amkozl написа:
Покажи снимки отвън.
Как изглеждат дренажните отвори отвън, видими ли са?
Как е закачен алуминиевия перваз и как е уплътнен към дограмата?
Вертикалните фуги как са уплътнени?
Горната хоризонтална фуга как е уплътнена?
Има ли водооткапваща лайсна в хорната хоризонтала пред прозореца?

Прикачен файл

inbound37696731817892360.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт авг 12, 2025 6:41 pmRadina написа:
отвънinbound4082445302996731881.jpg
интересно прекъсване горе
kozl - майстор
Това което аз виждам на снимките:
Дренажните отвори се намират над подпрозоречния алуминиев перваз - това е добре. М-у перваза и PVC профила има силикон, но неговото състояние не мога да преценя. Дали има запушени дренажни отвори - по снимките няма как да се разбере. Тест със вода - сипва се вода в частта на дренажната камера и се следи дали ще изтече отвън. Обаче за фиксовете (неотваряема дограма) това става като се свали стъклопакета. Не мога да преценя от снимките как е захванат алуминиевия перваз към PVC профила. Ако само е лепен - лошо. Възможно е и да се бъркам и да има някакъв повдигащ профил под дограмата- не мога да преценя по снимките :roll:

Изображение

Това в средата на алуминиевия перваз (чрно петно/точка) не мога да преценя какво е :?

Вертикалните фуги не виждам по снимките да са уплътнени. Т.е. виждам неуплътнени фуги. Лошо.

Няма водооткапваща лайсна в горната хоризонтала пред прозореца - лошо. Даже според мен си личи как подлизва водата от вертикалната фасадна стена към прозореца.

Изображение
iliya_i - майстор
На първо време бих махнал подпрозоречната дъска.

Тя друга функция освен да влиза вода под нея, да се задържа и предизвиква течове няма.
Мисля и по-горе бях писал, там не се слага тази тъпня, а се маже с циментов разтвор, на шкарп.

Но за дограмаджиите това са едни допълнителни левчета, заради което си я хвалят и настояват за нея.

Освен това, на дясното (гледано от вън) капаче на отвора силикона не уплътнява добре на дъската, защото е сложен после, след капачето.
Lutchezar - майстор
Само на мен ли ми се струва че течът започва от подпрозречната дъска на горния етаж и тече зад изолацията?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср авг 13, 2025 9:51 amLutchezar написа:
Само на мен ли ми се струва че течът започва от подпрозречната дъска на горния етаж и тече зад изолацията?
Не само на теб
kozl - майстор
Като ти се струва тъй, защо не посъветва Radina да провери как е около дограмата на комшиите над нея?
Ако влезе под тяхната дъска дали няма да излезе и в стаята им :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср авг 13, 2025 4:31 pmkozl написа:
Като ти се струва тъй, защо не посъветва Radina да провери как е около дограмата на комшиите над нея?
Ако влезе под тяхната дъска дали няма да излезе и в стаята им :?
Ти така ли действаш?
chapara - майстор
Ха изтрепете се сега, тя нали може да чете😄

Тема "ПВЦ дограма-теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: