• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
Fortune - специалист
6aman написа:
Здравейте,
предстои ми поръчването на дограма.
Спрях се на Кьомерлинг.
Калкулирах си няколко варианта с 5 камерна дограма златен дъб. Къщата е с югоизточно разположение. С 8 см стиропор.
Ето и как изглеждат вариантите на дограмата:
- 24мм енерджи/бяло;
- 32мм енерджи/бяло/бяло (б/б/LowE)
като и в 2 случая ще имам по-дебело стъкло за шумоизолация.
Като вариант съм се спрял на втория с 32мм.
Тук обаче въпросът ми е да ли да сложа вместо енерджи стъкло к стъкло? или по-скоро въпросът е как да разположа стъклата. Ако съм казал глупост моля да ме извините - неразбирам от дограми, както и разликата между К и LowE (може дори да е едно ис също) :) От фирата ми съобщиха, че при LowE не мога да сложа цвят на стъклото (някакъв отенък) - малко не им повярвах. същност те са консултантите, а аз от дограма не разбирам и дори след повечето теми които изчетох малко се пообърках. Избрах да бъде LowE защото искам да избегна "парниковия" ефект. Повечето от прозорците са южни.

Обкова е: Winkhaus
Варианти за вентилация: Winkhaus autopilot Comfort или
Микровентилация (процеп само в горната част):

П.С. Моля за вашата помощ и компетентно мнение. :-D
За южно изложение не трябва Ка.
pipbel - майстор
Мда, и аз съм на същото мнение.
Просто печалбата зимата ще я прахосаш за охлаждане лятото като ти дойде на главата парниковия ефект :-D
Но за всички други посоки - твърдо да за К (low emission) стъкло. Напоследък предлагат дори двойни К стъклопакети.
При всички случаи СП-те е хубаво да са с 3 стъкла поне (двукамерни) Правилно си се насичил за 32мм, и аз така направих (дори същата марка профил сложих).
6aman - напреднал
Мдаааа...

Благодаря ви много! Изключително сте ми полезни с идеите и съветите.
Сега остана да сменя дебелината на едно от стъклата да добия по-голяма шумоизолация. Оставам с размисъл за аргона, но вече хората с Кьомерлинг трябва да кажат стъклопакета да ли е устойчив. :)
Fortune - специалист
pipbel написа:
Просто печалбата зимата ще я прахосаш за охлаждане лятото като ти дойде на главата парниковия ефект :-D
Но за всички други посоки - твърдо да за К (low emission) стъкло. Напоследък предлагат дори двойни К стъклопакети.
При всички случаи СП-те е хубаво да са с 3 стъкла поне (двукамерни) Правилно си се насичил за 32мм, и аз така направих (дори същата марка профил сложих).
Да това имах предвид :)
А за друго изложение твърдо КА. Аз съм с такова и нямам конденз, незнам да ли на това се дължи, но е факт...
Извинявам се, че ще се намеся и аз, но предстои поставяне на дограма на апартамент север/изток. Че ще е с КА е ясно, но на всичкото отгоре е много шумно, та ми се струва, че ще е с троен стъклопакет.
Моля за съвети - какви да са дебелините на стъклата, къде да е Ка-то и т.н.
.. и фирма във Варна да препоръчате?
6aman - напреднал
.. и фирма във Варна да препоръчате?
Благодаря за съвета! Бих ти препоръчал Сити Комфорт - те са представители на Кьомерлинг, и др.
Fortune - специалист
А какво ще кажете за вентилиране на дограмата?
AEROMAT 90, продукт на немския концерн Siegenia–Aubi
REGEL-air
http://www.rrpfenster.com/site/provetriavane.html
pipbel - майстор
Колегата 6aman вече ти е дал адекватна според мен насока за фирма.
Аз съм ги ползвал, нищо лошо не мога да кажа за тях.
Абе не че имам опит или съм специалист....ма нямам им много доверие на тези технологии.
Пък и щом нямаш проблеми с конденза...не знам.
Предпочитам да си проветрявам по класическия начин - с широко отваряне на прозорците.
А ако искаш енергоспестяващо решение - вече сме го коментирали - рекуператор.
Fortune - специалист
pipbel написа:
Колегата 6aman вече ти е дал адекватна според мен насока за фирма.
Аз съм ги ползвал, нищо лошо не мога да кажа за тях.
Абе не че имам опит или съм специалист....ма нямам им много доверие на тези технологии.
Пък и щом нямаш проблеми с конденза...не знам.
Предпочитам да си проветрявам по класическия начин - с широко отваряне на прозорците.
А ако искаш енергоспестяващо решение - вече сме го коментирали - рекуператор.
Да, но нямам конденз в къщата, а тук ще слагам на апартамент и незнам - пълзящ кофраж и север изток. Той апартамента е много завъртян да ми остане малко време и ще отворя тема да обсъдим някои преустройства. Шумно е има колони в стаите, тераса, който искам да усвоя наполовина...
Fortune написа:
AEROMAT 90, продукт на немския концерн Siegenia–Aubi
REGEL-air
http://www.rrpfenster.com/site/provetriavane.html
Мисля,че това е едно от най-удачните решения.
http://www.bezvlaga.com/
ivan_v - специалист
pipbel написа:
Всъщност не е точно така....
К слоят намалява топлопреминаването посредством отразяване на дълговълновите лъчения ( с думи прости 'топлото').
Т.е. през стъклопакет с К слой преминава по-малко топлина от такъв без К покритие. Зимата това е много важно , но лятото всъщност това не е никакъв проблем ( за никакъв парников ефект не може да става въпрос).
Лятото на вън е да речем 38 градуса , а вътре в помещението 30 градуса.
И така К стъклото всъщност намалява затоплянето на помещението ( намалява количеството топлина влязло от вън ).
За парников ефекто може да се говори ако температурата в помещението е по-висока от околната и К слоя пречи на охлаждането на затвореното помещение.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Тема "Нискоемисионно Ка стъкло, съвети !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: