• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
svetliopi44 - Чирак...
Ти неразбра ли че всичко е бизнес и интереси.
Всеки хвали неговия си продукт.
Гледай по-скоро храта на запад как си решават проблема.
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
Ако вие сте на мястото на български производител на материал като полистиролбетон какво би било отношението ви към професор Назърски ???
Никакво.Бих имал отношение към продукта които произвеждам и към клиентите на които го продавам :cool:
stivemaster написа:
вие като гилдия колега
Не членувам в никаква проектантска гилдия(плащам си рекета на една за един печат ама това не е членуване :lol: ).Причината е ,че няма проектантска гилидя в България която да мисли за горното ми изречение ,но отнесено към проектирането.
stivemaster написа:
Обективно погледнато обаче нивото на проектиране в България е срамно ниско .
Факт :sad:
VLADO66 написа:
След като до тук чухме недостатъците на отделните видове материали за ТИ ,какво бихте предложили на обикновенния потребител като система за ТИ за саниране, така че да не си хвърли парите на вятъра.
Бих им предложил да помислят върху предимствата и недостатъците на всяка система и да решат коя изпълнява най-добре техните нужди ,а не да се опитват да търсят универсални решения (все едно да лекуваш всички болести с аспирин :lol: ).Иначе компромисът качество/цена при саниране на монолитна сграда е ясен - стиропорът.
ArturDent - Почти Безобиден
Tsilkov написа:
Иначе компромисът качество/цена при саниране на монолитна сграда е ясен - стиропорът.
Не мисля че правилни израз е компромис.
Може би от твоята гледна точка е компромис с качеството, за някой друг може високата цена да е компромис (с парите).
Tsilkov - майстор
Е то при саниране на монолитна сграда от стиропора не се сещам да има нещо значително по-евтино :? Иначе си прав ,че не е "компромис" ,а по скоро "баланс".Качеството не го коментирам в случея - то при всяка система си има различно качество.
Фло - специалист
Може да поговорим за минералната вата,ако има кой да каже нещо!
stivemaster - майстор
Сега колега Цилков работата стана като да се обясняваш че нямаш сестра ако те е срам от гилдията ви това е едно но да отричаш че принадлежиш към нея не знам как да го приема или си член на "Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране" или не си ,"полубременна" няма.
В този ред на мисли аз съм в същото положение ,така че да си заравяме главата в пясъка ,няма смисъл.
Когато става дума за видове ТИ и приложението им назапад мисля че стиропора няма алтернатива ,а по отношение на по евтина ТИ от стиропора ето една http://www.youtube.com/watch?v=mwEbafBWXGg но като гледам отношението към стиропора , тука нещата хептен ще загрубеят докато обясним химията на процеса ,но цената е два пъти по ниска и може да се лее на място.
Tsilkov - майстор
Фло написа:
Може да поговорим за минералната вата,ако има кой да каже нещо!
На тема трайност ватата като е практически вечна защото е естествен материал.Реално тя е по-петите на стиропора като наи-ползвана изолация при жилищата.Истинския и смисъл е когато е съчетана с вентилируема фасада (сайдинг,фиброцимент,дървена ламперия...........) и е по-доброто изпълнение спрямо стиропор с мазилка ,но и по-скъпа.При нея си има условности и специфики ,защото тя може да е вечна като материал ама целта е да изолира все пак :cool: .Ако обаче решиш да си "наковеш сам" фасадата сметката се обръща и може да ти легне на цената на стиропор.Отделно ватата е пожароустоичива ие незаменима при сактните покриви и таваните.Друга тема е ,че има ентусиасти дето над главите си слагат стиропор :?
stivemaster написа:
Когато става дума за видове ТИ и приложението им назапад мисля че стиропора няма алтернатива ,
Зависи.Моите наблюдения са ,че където се строи със зидария предпочитан е стиропора (примерно Германия) ,а където се набляга на дървения скелет с вата (Холандия,Белгия....).Дървения скелет пък е традиция където има развит флот ,а в континенталните части си ползват зидария.Ама такива обобщения са дооооста относителни.
ArturDent - Почти Безобиден
Tsilkov написа:
На тема трайност ватата като е практически вечна защото е естествен материал.
:-D Пак та хванах в крачка... То и дървото е естествен материал, ама не е вечно.
Tsilkov - майстор
Да ама дървото е органично ,а ватата от съкло или камък :roll:
ribnikolaevi - майстор
Фло написа:
[Абе колега,какви примери даваш извън контекста на темата,къде да ходи фибрана в шахтата,ама дали изолира след 8 г- не знаеш,пък и няма как да провериш! Говорим за фасадна топлоизолация. Една къща се строи с цел да се използва поне 150 години.
Според BDS EN 1990:2003 / NA:2008 :2008 примерните експоатационии срокове не надвишават 50 години за обичайни сгради
http://www.kiip.bg/documents/nu/BDS_EN_1990_NA.pdf , Таблица NA 2.1
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Трайност на топлоизолацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: