Здравейте. Не знам дали заглавието е много точно, но да сметнем, че е почти отговаря на случая. Семейството ми строи къща, която е метална конструкция облицована с дървени плоскости сурово ПДЧ 18mm. Външно плоскостите са изолирани с 8см EPS. Сега дойде моментът малко по малко и вътре да се правят нещата. Въпросът ми е свързан с топлоизолацията от вътрешната страна на плоскостите. Според вас кое е по-добре 5см каменна вата или 10см(може би 2*5см )минерална или там както се казва стъклено минерална. Каменната доста я хваля(поне от това което прочетох), но за сходни характеристики тя е по-скъпа от минералната и може да се сложи по-дебел слой от втората. Баща ми разпитва колеги и познати и му казват, че каменната била по-добра, но характеристиките на двете ми изглеждат сходни, което за мен накланя везните към стъклено минералната. Четох някаква статия, че минералната вата била канцерогенна, но каменната не се ли води и тя минерална. Съжалявам, ако не съм точен, но не съм навътре в нещата. Гледах и някакви онлайн магазини, за да се ориентирам какво се продава като марки/производители и да ги издиря по отделно, но асортиментът им ми се вижда ограничен. Това е от мен. Благодаря ви предварително.