• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте. Купих апартамент на зелено и още преди една година се разбрахме преди да слагат дограмата да се свържат с мен и да слагат дограма по мой избор (троен стъклопакет, с две отварящи се крила) с доплащане отгоре. Дограмата, която слагат по принцип е петкамерна, двоен стъклопакет бяло - четири сезона, ако не се лъжа 4мм + 10 мм + 4 мм. Само че сега ми се обаждат и казват, че дограмата е вече сложена и ми предлaгат за 500-600 лева да го направят троен 32 мм (4-10-4-10-4) с вътрешно K-стъкло (2 прозорци + врати към терасите, врата към тераса, прозорец на спалня)? Тъй като не съм запознат с цените, толкова ли е разликата между двойния и тройния стъклопакет? Попитах дали може да са с две отварящи се крила и по-широк стъклопакет с различни по дебелина стъкла за по-добра шумоизолация и ми казаха, че цената ще набъбне до 1500 лева, трябвало да свалят дограмата и т.н., но то изобщо как ще го направят троен без да свалят дограмата? Изложението е север-запад. Какво да правя дали да дам още 500-600 лв или да оставя всичко, както си е?
Прикачен файл:
2019-05-16 19_08_24-Greenshot.jpg
2019-05-16 19_08_24-Greenshot.jpg (43.99 KиБ) Видяна 760 пъти
Прикачен файл:
2019-05-16 19_10_26-Greenshot.jpg
2019-05-16 19_10_26-Greenshot.jpg (4.7 KиБ) Видяна 760 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Оставяй тъй


п.с. Много съм изтъпяла, не ти разбрах изложението
Последна промяна от n_a на чет май 16, 2019 8:09 pm, променено общо 1 път.
KingLin - майстор
За да се смени стъклопакета не е необходимо да се сваля дограма. Тя самата ако позволява (разбирай да има място за тройния) само се сменят стъклодържачите. В твоя случай щом ти предлагат значи позволява. А за цената не мога да кажа но тройния стъклопакет винаги е за предпочитане за мен. Скоро снимахме една фасада с един САТ телефон дето има термокамера и се видя че има файда от троен стъклопакет.
Svetoslavoff1 - специалист
Пък и изложението предполага да подобриш всичко, което има отношение към топлоизолацията на апартамента.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - специалист
Изложението е възможно най-лошото.
На запад има смисъл 4 сезона, на север не. На северните с Ка.
Троен ще препочетата винаги пред двоен.
Не ги даваш всяка година.
За крилата е твоя воля.
dob4ii - напреднал
4 сезона + бяло 24мм пакет цената е около 42-43лв квадрат, а троен пакет 32мм с 2 бели и 4 сезона е около 62-64лв кв.м. обикновено пакети под 0.4м2 се таксуват за 0.4. можеш да си сметнеш. Едит: к стъклото е с около 5лв на квадрат по евтино
чет май 16, 2019 9:48 pmdob4ii написа:
4 сезона + бяло 24мм пакет цената е около 42-43лв квадрат, а троен пакет 32мм с 2 бели и 4 сезона е около 62-64лв кв.м. обикновено пакети под 0.4м2 се таксуват за 0.4. можеш да си сметнеш. Едит: к стъклото е с около 5лв на квадрат по евтино
32 мм с К + бяло + четири сезона пак ли е толкова 62-64 лв на кв.м.? Оправдано е ли да плащам отгоре 500-600 лв за 3 прозорци + врати с добавено К-стъкло? Дограмаджията нещо не иска да ми каже цената, за която са се разбрали със строителя и не мога да преценя дали си струва тия пари отгоре. Иначе исках по-широк стъклопакет, ама тъй като са забравили това, което им казах над три пъти, сега трябва да направя компромиси.
kozl - майстор
Казана дума - хвърлен камък.
Без много да се задълбавам в сметки, искат ти пари за нови стъклопакети, без да ти приспадат стойността на вече монтираните.
Интересно е сега колко ще поискат и за промяна на отваряемостта :? Може би ще си включат демонтаж и монтаж и поправки допълнително. Е това са си разходи, независимо от тва кой ке плаща. А че нещо е казано, това може и да не признаят ако требе да е за техна сметка.
Пък поискай независима оферта за промяна и тогава решавай.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пак казвам. Сега остави така. И без това, май ти искат много пари.
Докато се нанесеш ще мине поне година....
Реално, си си ги платил, нали
Пък и нямаш опитност, може тези да те устройват, а да не знаеш :-)
Абе нямаш ли си жена да ти ги решава тези, дребните въпроси?
miliad - майстор
При сграда с N броя апартаменти "казано" нищо не означава. Написано, подпечатано и платено. Тогава може да има претенции.
Иначе се работи "по проект".
Ако не са готови прозорците за цялата сграда, евентуално, ЕВЕНТУАЛНО може неговите да се преместят, ако има къде.
АКО дограмата е готова, всяка промяна води до бракуване на елементи и замяна с нови.
Цени няма да коментирам. Инфото е малко.
П. С. Работя на сграда със 100 апартамента, преди да започна етаж давам крайна дата за нанасяне на корекции. Мине ли датата, край.
  • 1
  • 2

Тема "Двоен и троен стъклопакет. Разлика в цената" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: