Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
sstambo - специалист
по принцип вьншна изолация на апартамент се прави кьм 50см под ,и над плочите но като гледам масово не се спазва това ,дори и да изолираш тавана може пак да си остане
velsi - Почетен майстор
Абе той нека си изолира тавана отвътре пък пак ще си говорим. Особено щом е последен етаж. Ако предпочита, може и външно, в подпокривното пространство. Аз обаче съм от привържениците на вътрешната изолация.
sstambo - специалист
velsi написа:
Абе той нека си изолира тавана отвътре пък пак ще си говорим. Особено щом е последен етаж. Ако предпочита, може и външно, в подпокривното пространство. Аз обаче съм от привържениците на вътрешната изолация.
несьм сьгласен с теб защото по този начин стената неможе да диша
arai - специалист
Ето днес вали и спокойно можете да се качите и да разгледате как е положението.Ако няма течове значи топлоизолацията нее вдигната колкото трябва. :-D
jewel - напреднал
Здравейте.Първо да ви обясня за самия строеж-ние сме 4-ти, последен етаж ; нашият таван се явява и основна плоча на покривната част и тя по краищата излиза на по около 50 см навън като един вид козирка.Външната ни изолация е направена почти до самия ръб на долната повърхност на козирката, т.е. докъдето позволяват условията.Обаче в същото време това се явява и нивото на нашия таван или дори няколко см по-ниско от него.Продължението на външната стена се явява и стена на таванската стая, която обаче е скосен и там е високо около 70 см.Няма влага или течове по стената на таванската стая.В същото време нашия таван е смъкнат с около 30 см и е с гипсокартон.Първоначалните петна и впоследствие мухъла се разпространяваха и по стената около ъгъла, и по гипсокартона.Какво е възможното решение – вътрешна изолация на стената на таванската стая? Дали ще помогне? :?:
arai - специалист
Мисля че ако сложите вата в подпокривното пространство, включително и там където е като козерка ще се оправят нещата, но нека и колегите да дадът някакво мнение и ще се стигне до някакво решение. :)
sstambo - специалист
ватата е решение но аз доколкото разбрах отгоре е таванско помещение (стая)ако е така ватата отпада като вариант
jewel - напреднал
Да, отгоре е таванска стая. А отвън изолацията е почти до козирката, т.е до едно малко бордюрче точно под козирката, което е малко издадено спрямо външната стена. Тогава какъв е възможния вариант?
arai - специалист
Добре де а покривът на тези тавански стаи от какво се състои?Дървена конструкция ли е , друга плоча ли има?
jewel - напреднал
Да, дървена конструкция гредоред, отгоре специално върху тази таванска стая има шперплат и черна мушама, всички цигли са сменени и няма счупени.Няма друга плоча по-нагоре.

Тема "мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: