• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте специалисти и помагайте! :) Проверих за моя поблем из форума, но не открих нищо подобно. Ето проблема: Имам подпорни стени около 1,50 високи. Вече е засипано с пръст. Има цветя, трева,живи плетове и така нататък, тоест ново копаене не е опция. [-X Тъй като мястото не позволяваше доставка на готов бетон, бъркахме бетона на място. Явно е спестено от цимента и бетона е станал доста постен. :x Та зимата в стените влиза доста влага и замръзва там и всяка пролет външния слой се отронва по малко. Въпроса ми е има ли нещо като дълбоко проникващ грунд или нещо такова с което да се импрегнират стените и да не прониква влагата към повърхностния слой. Имам спомен от някакво телевизионно предаване за изолиране на влажни мазета по "капилярен способ". #-o Правеха се дупки на дадено растояние и в тях се пъхаха накрайниците на шишенца с изолацията, която по капилярен път за няколко дена (или часа не помня) импрегнираха стените в дълбочина, а не само на повърхността. Няколкото продукта, които пробвах се отлепяха с горния слой на другата пролет. Явно водата замръзва под изолацията и я отлепва. Моля дайте идеи. [-o< :prayer:
Стефко - специалист
Дай снимка. Иначе решения има няколко. Но без снимка само ще гадаем.
ами снимка ще има чак утре ако успея да се прибера, че не съм у дома.
ето снимките. Стеничката е на около 6 години.

Прикачен файл

wall1.jpg ето първата. петната са от опити с различни материали. Голямото петно е единствено задържалото се една зима остатък от флексово лепило за теракот.

Прикачен файл

wall2.jpg втората

Прикачен файл

wall3.jpg последната
torbalan - Дървен философ
Направи кофраж и отлей допълнителна стена...
10 см. според мен са достатъчни :)

Може да налееш нещо от типа на водно стъкло в бетона, но каквото и да е - този път не пести цимента...
mcm - специалист
На твое място бих направил следното, изкъртвам всичко до що годе здрава основа, правя една основа примерно с някакво флексово лепило за изравняване. После го облепям с камък /плочи/ фугирам с цимент и пясък 1:2 или със същото флексово лепило. И накрая импрегнирам всичко с някакъв добър импрегнатор, аз съм ползвал на изомат.
Отгоре също ще го оформя с каменни плочи. Така ще скриеш бетона, и ще постигнеш изглед на каменна стена.
torbalan - Дървен философ
Това е по-добрия вариант, но ще е по-скъпо...
VLADO66 - майстор
mcm написа:
На твое място бих направил следното, изкъртвам всичко до що годе здрава основа, правя една основа примерно с някакво флексово лепило за изравняване. После го облепям с камък /плочи/ фугирам с цимент и пясък 1:2 или със същото флексово лепило. И накрая импрегнирам всичко с някакъв добър импрегнатор, аз съм ползвал на изомат.
Отгоре също ще го оформя с каменни плочи. Така ще скриеш бетона, и ще постигнеш изглед на каменна стена.
Водата идва отзад и цялата красотия ще падне след първата зима.Торбалановия вариант с една дренажна мембрана/ http://www.vjfisosystems.com/bg/products/24 / откъм подпорната стена е по-удачен.Това не изключва слагането на водоплътни добавки в бетона.
Привет отново и благодаря за идеите, чакам и нови. Съгласен съм с Vlado66, че само с повърхностно импрегниране и полагане на облицовка нищо няма да се получи, тъй като проникналата вода ще замръзне до импрренирания слой и пак всичко ще се отлепи. То че ще има облицовка ще има, ама първо трябва да се реши въпроса с влагата. Това с новата стеничка е вариант, предлагат ми също и да положа 5-6см топлоизолация както си се полага с дюбелите, шпакловката и така нататък. Идеята е, че от топлината на земята колкото и малка да е там все пак няма да замръзва. Вие какво мислите.
MCM, нещо такова като тези продукти търся. В общото описание има изолиране на стари стени в мазета и така нататък, ама по долу при отделните продукти при нито един не бе споменато това. Така и не ми стана ясно кой от четирите продукта да се ползва.
  • 1
  • 2

Тема "Рушаща се подпорна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: