Здравейте специалисти и помагайте!
Проверих за моя поблем из форума, но не открих нищо подобно. Ето проблема: Имам подпорни стени около 1,50 високи. Вече е засипано с пръст. Има цветя, трева,живи плетове и така нататък, тоест ново копаене не е опция.
Тъй като мястото не позволяваше доставка на готов бетон, бъркахме бетона на място. Явно е спестено от цимента и бетона е станал доста постен.
Та зимата в стените влиза доста влага и замръзва там и всяка пролет външния слой се отронва по малко. Въпроса ми е има ли нещо като дълбоко проникващ грунд или нещо такова с което да се импрегнират стените и да не прониква влагата към повърхностния слой. Имам спомен от някакво телевизионно предаване за изолиране на влажни мазета по "капилярен способ".
Правеха се дупки на дадено растояние и в тях се пъхаха накрайниците на шишенца с изолацията, която по капилярен път за няколко дена (или часа не помня) импрегнираха стените в дълбочина, а не само на повърхността. Няколкото продукта, които пробвах се отлепяха с горния слой на другата пролет. Явно водата замръзва под изолацията и я отлепва. Моля дайте идеи.