Всички въпроси за вилата.
Оказа се, че тук има хора, които не се интересуват от първите стъпки на свои колеги и вместо да им посочват грешките и споделят своя опит излишно спамят, флудят и морализаторстват. Та се наложи за да пресека тези им въжделения още на прима виста и за да не влизам в излишни полемики направо да изтрия предишната си тема, в която бях нарекъл домашните си пикаещи клекнали - "двуцевки". Явно това предизвика душевен дискомфорт у един колега, изявяващ се тук като критик - незнайно защо, след като не открих и една тема дори отворена от въпросната особа?!? Как ще ги наричам си е лично мой проблем и не мисля тук във форума на "Направи си сам" да обсъждам семейните си обращения дори те да са "котенце" или "дърта пачавро"..... :rolleyes: :butthead:

Поради запитване, след като темата закономерно ойде в траша пускам снимките отново. Предупреждавам, че правописа и правоговора си ми е наред и моля да коментирате само труда ми, съответно грешките и своя личен опит. Въпросният колега е нежелан тук - има достатъчно други теми за изява.

- само за протокола - сега камината боботи здраво и не окадява.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ivanj - специалист
Добре си се справил но ме притесняват чупките на комина
EDI - майстор
Добре е станало.С чупките направо си докарва нещо като димен зъб, да подобрява тягата.
-относно чупката. На снимките се виждат двата ми опита, но всъщност тя е една и остана отдолу при адаптора.Тя се е получила от разминаване на коминните тела. Баща ми лека му пръст е сгрешил навремето. Въпреки това 30 години печките дърпаха без проблем, сега камината също - а и не окадява. Затова съм поръчал кюнците от неръждавейка. Другата ми алтернатива беше да направя нов комин, но както е видно и този върши работа.

- пропуснах от незнание за сложа каменна вата с отражател и да измажа с лепило итонга.
ivanj - специалист
снимай розетката эащо не използва гофрирана тръба щеше да избегнеш тези чупки и като гледам от ф180 си го намалил на ф130 което не е хубаво но щом казваш че има тяга добре за ватата от незнание ще ти се напукат картона и итонга а като не знаеш питай не съм специалист но минах по този път с много питане
Като отида на вилата ще снимам розетката - ама не виждам защо. Най-обикновенна розетка е - купена за 25 кинта от една фирма за камини. Относно напукване на картона - дреме ми. Купих го уж за противопожарен, а ако се напука - ще играе чука и тогава ще си поправя грешките. Не ползвах гофрирана тръба, защото заради грешката на баща ми кюнеца минава през плочата за да се включи в сгрешеният комин. Както вече казах - бях изправен пред дилемата да зидам нов външен комин. Пробвах по този начин и се получи. Има предостатъчно тяга защото нагоре има още 20 метра коминно тяло. Сега умувам над една друга дивотия - да си направя скара с високи крака и дълга дръжка. Пробвах я със стандартна такава - става, ама е мнооого горещо и си требе дистанция за пържолите. :yawinkle: :drinkers:
cefy - специалист
Сори за въпроса, но...как ще се чисти комина при това изпълнение?Не виждам ревизийка (или както там се казва)!
Johny - майстор
Браво! Само за инфрмация: онзи ден гледах в Практикер, готовата облицовка на тази камина струва почти 1000лв.
ebahti - майстор
езък ти за убавата работа ако не си сложил отвътре вата-сичко ще се напука...
Ами не съм, защото това ми е първата камина. Като се напука ще има събаряне на гипсокартона и поправяне на грешките. Засега върши работа, а и като се пенсионирам след 100 г. нали трябва да има с какво да се занимавам. На фона на всички компромиси, които бях принуден да направя предвид заложените предварително мини със закъснител, мисля че постигнах задоволително решение.:yawinkle:
cefy написа:
Сори за въпроса, но...как ще се чисти комина при това изпълнение?Не виждам ревизийка (или както там се казва)!
Нямаше как да предвидя ревизия, предишният майстор - лека му пръст на баща ми ми остави огромни проблеми в това отношение. Кумините се разминават в плочата с горният етаж с над 30 см. Хубавото е, че през всичките тези изминали години се опитах да чистя сажди и се оказа че няма и грам - тялото нагоре в правата си част е над 15 м. и е етернитово.
Johny написа:
Браво! Само за инфрмация: онзи ден гледах в Практикер, готовата облицовка на тази камина струва почти 1000лв.
На мен това ми излезе има-няма 200 лв. Облицовката 2 квадрата по 15 лв. два листа огнеупорен гипсокартон - 16 лв. две торби теракол, решетка 25 лв. и 1 кв. преоценен гранитогрес за облицоване - 6 лв. итонга май беше скъп и сд и уд. Позволявам си да предупредя колегите тръгнали да използват моя опит и да градят нещо такова, че си е е....ло мамата и безумна врътня. Моля имайте го пред вид! Дип, че кеф цена няма!
Последна промяна от givanov на пет дек 09, 2011 12:30 am, променено общо 1 път.

Тема "Как си направих камина 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: