Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
Може да дойде по-евтино ама ще прилича на строителен обект :)
stiv1961 - майстор
Според мен най- добре си направи ограда, която ще ти радва окото. Всяко временно решение няма да ти хареса. Както Торбалан ти писа- направи основа със железобетон, после може да зидаш с бетонови блокчета и колони през 2,40 до 3 м също от тях. Между колоните декоративните пана от поста на VLADO66 и ако в момента не искаш да се вижда какво има в другия двор слагаш от мрежата. Не се знае- сегашните комшии може и да не искат да строят, но следващите...... и да знаеш- комшията понякога е по за предпочитане отколкото роднина.
Виж моята ограда между мен и комшиите:
viewtopic.php?f=21&t=37945
hidrazin - майстор
Общо взето може да направиш плътна ограда до 2,2 метра измерено от нивото на по-ниския
имот, ако има денивелация между двата имота. За да я направиш на границата между двата имота
ти трябва писмено съгласие на комшията. Ако не иска, я строиш изцяло в твоята част като пак
преминеш през всичко - актуална скица на имота, молба за виза за проектиране на ограда в общината,
конструктивно становище от инженер конструктор, разрешение за строеж, издаване след това на
дворищно-трасировъчен карнет от лицензирана фирма (по ЗКИР), и накрая като ти набият колчетата
вече може да строиш. Еементарно! :cool: Виж колко лесно става.
Разбира се това важи ако сте в урегулиран поземлен имот - извън регулация не се разрешават
плътни огради. Освен това не трябва да имате "неуредени сметки по регулация" - граждански израз от времето на ЗТСУ, ЗПИНМ и всички предхождащи благоустройствени закони.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
20 метра са ти 40 туи. По 7-10 лв са 300-400 лв (с височина 1-1,2м). В двора ми имам една от 2004-та - вече е над 4 метра. Ако якой ти направи проблем за височината - винаги можеш да ги резнеш на 2,20 м. А си е красиво. Търси западни туи - фастегиата или смарагд - те са красиви.
hidrazin - майстор
Не е точно така. Ако си направиш ограда 2,2 метра в твоята част от имота, защото аз не съм съгласен
нищо не мога да направя. Ако обаче си насееш дървета или храсти на по-малко от три метра от границата
винаги мога да те накарам да ги махнеш.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Не е много лесно. Преди малко четох по друг повод отказ на съд точно да постанови изкореняване на туи до ограда. Не търсех това и не му обърнах много внимание, но не е толкова лесно. Даже и сам да искаш в твоя си имот трябва да искаш разрешение от общината, а за над 5 дървета се съставя специална комисия... На вилата от едната страна съсед ми е общината (детска градина). Преди да си насадя туите от тяхната страна ги питах. Казаха, че трябва да ги поддържам на височина до 2,20 м и така мога да ги садя до оградата.
galin56 - специалист
Абе ако искаш плътна си ограда през която да не се вижда и да е висока над 2м най-евтинити варианти са бетонова основа и колони + тухли четворки или итонг. И в двата случая за толкова висока ограда сумата ще клони към 100лв за метър. Така че с тия 20м приготви си 2 бона и тогава почвай. Иначе става и с стари ръждасяли ламаринени пана които ще са много по-евтини стига да си съгласен да ги гледаш без да те дразнят. А най-евтино си е мрежа, но пък през нея се вижда, което в случая не те устройва. Но лично за мен ако трябва да гледам ръждасяли ламарини ще е еднакво подтискащо като да гледам и полуразрушената къща. Така че за мен варианта е тухли и после от най-евтината драскана мазилка от към твойта страна и става далеч по-приятно и неподтискащо за гледане, но пък и 2 бона са си пари.
VLADO66 - майстор
Това май е фирмата на човек от форума http://www.reklamator.com/pid/4007/
nikolson - майстор
Поръчвах бетонова ограда на хасковска фирма.Цената,която дадоха беше за София,без промяна,с монтажа.Аз съм от Ямбол,всичко стана с имейли и телефон.

Тема "Каква плътна ограда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: