• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички въпроси за вилата.
argonavt - специалист
Хе-хе, добре дошъл в клуба , Андон. :)

Радвам се ,че имаш такива настроения за възстановяване и ново строителство в български дух. Желая ти да имаш и възможностите да го постигнеш. :prost:
Не съжалявай за направеното дотук , по-важното е идеята за напред. Нищо непоправимо не си направил.
andon1980 - специалист
Утре ще кача още снимки на тази автентична къща ,както и обясненията които ми даде собственичката за начините на екостроителството но сега имам едно питане тай като видях че доста хора са компетентни в тоя форум.Завърших почти стените на кухнята които са от дърво и от камък ,оформих и помещението където ще е банята и тоалетната.Отвън то ще е стандартно като повечето неща в къщата-каменни стени и обгоряно дърво с профилчета скриващи фугите на дъските.Отвътре се виждат гредите и има около 5 см място което става като кухина от дървената решетка.Искам банята да е стандартна с фаянс или като тази която ще кача като снимка но в никакъв случай пак с дърво заради естетически причини.Някой ако може да даде мнение как да закрепя плочките на дървената конструкция.Бях чел някъде с рамка и 2 листа кнауф но дали е надеждно.Ако някой има мнение да сподели пускам и снимки

Прикачен файл

1133.jpg
1133.jpg (101.68 KиБ) Видяна 15333 пъти

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (77.75 KиБ) Видяна 15335 пъти

Прикачен файл

1234.jpg
1234.jpg (83.41 KиБ) Видяна 15335 пъти

Прикачен файл

12345.jpg
12345.jpg (142.1 KиБ) Видяна 15335 пъти

Прикачен файл

1234.jpg
1234.jpg (83.41 KиБ) Видяна 15335 пъти
argonavt - специалист
При мен стените са от гипсфазер върху дървената контсрукция и върху него съм лепил фаянса. Гипсфазера е по-здрав материал от картона. Ковеш го или върху дървото или на собствена конструкция.
housedoktor - майстор
Бих те посаветвал да използваш предстенна обшивка в този случай.Желателно 2 пласта гипсокартон на размината фуга.Горният трябва да е влагоустойчив.После фугираш с унифлот ,грунд и лепиш плочките на гребен.Има и други варианти и вариации но този е най-надеждния
andon1980 - специалист
Благодаря на двамата отзовали се колеги за отговорите но аз се занимавам с метални изделия.Предстенна обшивка,размината фуга и другите термини които са използвали са ми малко неясни.Ако може по подробно разяснение също искам да кажа че стената ще е дебела 8 см като 3 см е дъска 5 см е празното място и после гипсокартона.Искам да питам в тия 5 см какво да сложа за да е изолирана стената не толкова откъм топлине колкото от влага и шум.Предварително благодаря
romanpm - майстор
andon1980 написа:
Благодаря на двамата отзовали се колеги за отговорите но аз се занимавам с метални изделия.Предстенна обшивка,размината фуга и другите термини които са използвали са ми малко неясни.Ако може по подробно разяснение също искам да кажа че стената ще е дебела 8 см като 3 см е дъска 5 см е празното място и после гипсокартона.Искам да питам в тия 5 см какво да сложа за да е изолирана стената не толкова откъм топлине колкото от влага и шум.Предварително благодаря
За много години :2thumbs: Браво ! Според мен напълни празното с минерална вата ! :)
svetliopi44 - Чирак...
http://www.rigips-bg.com/prodsys/index1 ... llat_1.htm
За ватата както каза колегата...
Успех ....

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (55.98 KиБ) Видяна 13551 пъти
andon1980 - специалист
Ето още няколко снимки сега вече и завършихме почти осветлението и на двата етажа.В два кръга е и отделно има потенциометър замисъла беш5е дървото и камъка да получат жълтеникъв мек отенък.Мисля че добре се получи.Сега следват старинна врата капак за прозерец пак от тоя род и камера за вграждане която ще се облицова като камина.Всичките неща ще бъдат изработени от мен ще публикувам снимки другата седмица като са готови
Ето и снимка на осветлението на първия етаж

Прикачен файл

1122323.jpg
1122323.jpg (92.93 KиБ) Видяна 13184 пъти

Прикачен файл

142.jpg
142.jpg (93.32 KиБ) Видяна 13184 пъти
andon1980 - специалист
Сега малко да съживя темата и да пусна едно питане може да има хора които да изкажат мнение.Днес по случайност обиколих пазара в Димитровград и точно на входа видях едни плочи имитиращи старинни камъни.заприлича ми на изкуствен камък но после като питах ми казаха че е щампован бетонVДоиде ми идея дали да не направя първия етаж където ще е кухнята и банята от това нещо.Мислих в кухнята да е дюшеме но е точно на нивото на земята може да има влаги не е хигиенично а за банята тоя вариант изцяло се изключва.Дали ще стане с такъв бетон цената на която ми дадаха кърджалийските момчета е 25 лв на квадрат за работа а с материалите ще ми излезе около 33 34 лв.Мислих да е с фаянс то само плочките имитиращи дърво са 35 лв квадрата отделно лепила майстори и пак става дебело.Ако има знаещи моля дайте мнение?
andon1980 - специалист
Малко нови снимчици да добавя че ремонта продължава да тече.вече са готови ел и водната инсталации направих и нещо като замаска на пода.Изравних го с една лека конструкция от дървени ребра с размер 10 на 5 см между тях сложих парчета тикли. чакъл и отгоре почти наравно с дъските бетон.Смятам да кова дюшеме трябва ли според вас да се сложи отдолу още някаква изолация или директно да кова върху дървената конструкция.Дюшемето е 4 см дебело

Прикачен файл

1122.jpg
1122.jpg (58.42 KиБ) Видяна 12701 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Ремонт на една родопска каменнна къща/ плевня/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: