• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всички въпроси за вилата.
Duke_BG - специалист
marinskikt написа:
Няма страшно. Тръбата излиза от шахта, в която монтирахме спирателен кран.
а тоя кран има ли "канелка" да източиш тръбата ?
bombeto - напреднал
:roll:
Последна промяна от bombeto на вт сеп 15, 2009 8:49 am, променено общо 1 път.
tuninghuman - специалист
bombeto написа:
Добре де никой друг да е правил чешма качете снимки трябва ми идая :?
http://www.polycola.com/search.php?styp ... 0%BC%D0%B0
romanpm - майстор
Имах керамична мивка направих кофраж и с четири плочки и дъбови дъски и това се получи :)

Прикачен файл

Концерт 039.jpg
Концерт 039.jpg (66.85 KиБ) Видяна 48908 пъти

Прикачен файл

Затъмниние мивка 015.jpg
Затъмниние мивка 015.jpg (75.21 KиБ) Видяна 48908 пъти
Предварително се извинявам за елементарните въпроси, но компетентността не отговаря на любопитството ми.

1) Има ли някаква особеност при бъркането на бетона. На село коритото на чешмата е по-старо от дядо ми, а не се е отронила и троха от него. Дали има тайна добавка в рецепта или е необходимо просто повече цимент ? И като цяло какво се слага за якост на отливката ?

2) Възможно ли едно корито да се сглоби от отделни изляти панелчета или трябва да се излее наведнъж с един кофраж ?

3) Ако един ден се стигне и до естетическо оформление на мивката с какво може да се измаже, което хем да е здраво а и да й придаде добър вид ?

4) Веднъж излята мивката с какъв инструмент може да й се изшлайфат ъглите, ако искаме по-заоблени форми ?
romanpm - майстор
Няма нищо особенно в бетона , пясък , цимент /повечко/, нямах чакъл и ползвах едра мозайка и арматура -телове и 6 мм желязо . Хубаво е да е монолитно все пак това си е тежест за да не се пукне , вътре може да е с разни издържливи материали мозайка керамика или готова мивка като моята . Не знам за кои ъгли става въпрос , ако е отвън може с ъглошлайф и диск за неметал , а вътре с абразив , шмиргел :)
ZMeyGorianin - майстор
Eто една идея за непретенциозна селска чешма. Конструкцията е от тухли, коритото е лято на място, плотовете са мрамор. Облицовка- от останал гранитогрес. Тръбите са полипропилен поставен в изолация от "Армафлекс"-останала ми от парното. Зимата кранчето замръзва, но вече трета година няма спукани тръби.

Прикачен файл

Cam000074.jpg
Cam000074.jpg (4.49 KиБ) Видяна 45585 пъти
complast - специалист
Ето една чешма.Висока -155см.Широка-55см. Комплекта тежи около
230-240кг.
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5