• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 62
Всички въпроси за вилата.
jinio - специалист
Илчо Илиев написа:
jinio написа:
Днес останах малко свободен и реших да сваля кофража. Сутринта бях до склад за метали, за да търся тънки тръбички, с които да направя решетката за скарата. Най - тънката тръбичка която имат е Ф16. Продавача ми предложи плътно желязо с дебелина Ф12 от някакъв материал сребрянка или нещо подобно. Подходящо ли е за решетка или да търся друго?
Не прави такава скара от тръбички,освен ако не са дебелостенни , няма да изкара дълго,а ако има от къде ,вземи си арматура Ф 12 за рамката,а вътре нареди Ф 6-8..
Колко на колко трябва да е скарата,на моето барбекю е 60/40 и е от Ф 6мм, няма да казвам на колко год. е,и не е мръднала,но стъпва на 3-те страни, за това, за да си''вържеш гащите'',направи рамката от малко по-дебело Ф.
Обаче ,ако ще е на крака, може на цяло да я направиш от Ф 8..
Тези, които ми предлага продавача, са плътни от сребрянка или нещо такова, а тръбичките ф16 също са дебелостенни . Иначе арматурно желязо имам доста от Ф6 до Ф12, но ми се иска тази да е малко по - хубава. Мисля си че този материал който ми предлага май не ръждясва.
VLADO66 - майстор
Моята скара я правих от плътен квадрат 8/8 мм.
jinio - специалист
VLADO66 написа:
Моята скара я правих от плътен квадрат 8/8 мм.
Да ама когато е кръгъл профила не задържа мазнина.
Илчо Илиев - майстор
Тези, които ми предлага продавача, са плътни от сребрянка или нещо такова, а тръбичките ф16 също са дебелостенни . Иначе арматурно желязо имам доста от Ф6 до Ф12, но ми се иска тази да е малко по - хубава. Мисля си че този материал който ми предлага май не ръждясва.[/quote]
Като я ползваш няколко пъти и на външен вид няма да има разлика дали е неръждаема стомана или обикновено д'жилязо, разликата е само в това,че неръждаемата е вечна,но докато капеш скара направена от Ф6......има доста пражоли да изядете...
Относно квадрата, това,че задържа мазнината е още по-добре,макар да ме съмнява да се задържи де....скарата трябва да се омазнява преди всяко зареждане и почиства разбира се,а права страна по-лесно се чисти...
И аз бих си направил такава скара,но .....нямам такъв материал..
Така,че наблегни на онова дето ще е върху скарата,а скара става от всичко...
kuger - майстор
Мерих на купената скара, фи 14 е, имам и правена от неръждавейка, фи 10/1, и двете не са мръднали, но са на ток. При въглищата температурата е по-висока, но мисля, че няма да имаш проблем.
Прави я от каквото намериш, винаги може и нова да се направи.
stenmark - специалист
Това за скарата май доста пъти е коментирано,но както по горе е написано независимо от материала ще издържи доста време.Моята е от арматурно гладко ф8 и потвърждение ,едва ли щеше да има разлика ако беше неръждавейка.За над две години не виждам промяна в структурата на скарата ,а се прави за 1ч максимум.
jinio - специалист
Ще я направя по края винкел 2х2, крачета от профил 2х2 и арматурно желязо ф10, пък да става каквото ще. Ако не измисля някоя и друга глупост.
stiv1961 - майстор
jinio написа:
Ще я направя по края винкел 2х2, крачета от профил 2х2 и арматурно желязо ф10, пък да става каквото ще. Ако не измисля някоя и друга глупост.
:supz: Моята е така направена, само че вместо арматурно желязо е с квадратен профил.
danini - напреднал
след доста голяма пауза във форума - здравейте отново от мен
както казах преди - ама голяма краста този форум
накратко - понеже съм на вилата, а от много време ме дразни "огнището" на двора, направено за нула време и недомислено, отдавна бях решил да го бутна, и да направя едно...хм...барбекю
да, но - нито идея, нито нищо, и като изпълнение, и като визия, и т.н.
да не говорим че това зидане, бетон и други са ми напълно непознати
естествено - гугъл, и от резултатите - тази тема, и подобни във форума
в крайна сметка - утре слагам последните две тухли, че ми свърши лепилото
резултатът до момента - малко и криво огнище, но щом още не е паднало пак е постижение
ето и въпросите, които ми изникват - има незапълнени фуги между тухлите, с лепилото ли да ги пълня (термоустойчив теракол на боро), или с шамот
измазването отвътре мисля да е с шамот, за солта четох
като търсих из нета цени на шамота ми излезе снимка на разфасовка шамот, и там пишеше - измазва се тънко, с дебелина 2 мм, ако е по-дебело проблем ли е? откъм напукване може би? за добавянето на сол в шамота четох неведнъж
друг въпрос - още не съм решил отвън какво да го правя - дали да го облицовам, или да си остане така на тухла. имам някаква идея как би изглеждала облицовката отвън с каменни плочи, дали така ще се получи е друг въпрос. та - ако реша да лепя каменни плочи - гнайс или нещо подобно - с какво да го лепя? и слага ли се мрежа?
следващия въпрос - на торбата на теракола пише - изчакайте седем дни преди да запалите пещта. е, това тук не е пещ, но предполагам пак трябва да си се изчака определен период от време преди да се разпали?
и други въпроси имаше, ама вече ги забравих
стив, вилата е доста близо до теб - може ли евентуално да дойда като ти е удобно да погледна чевермето?
kuger - майстор
danini написа:
стив, вилата е доста близо до теб - може ли евентуално да дойда като ти е удобно да погледна чевермето?
Недей, ще се ядосаш :-D , и ще събориш твоето.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: