Илчо Илиев написа:Тези, които ми предлага продавача, са плътни от сребрянка или нещо такова, а тръбичките ф16 също са дебелостенни . Иначе арматурно желязо имам доста от Ф6 до Ф12, но ми се иска тази да е малко по - хубава. Мисля си че този материал който ми предлага май не ръждясва.jinio написа:Днес останах малко свободен и реших да сваля кофража. Сутринта бях до склад за метали, за да търся тънки тръбички, с които да направя решетката за скарата. Най - тънката тръбичка която имат е Ф16. Продавача ми предложи плътно желязо с дебелина Ф12 от някакъв материал сребрянка или нещо подобно. Подходящо ли е за решетка или да търся друго?Не прави такава скара от тръбички,освен ако не са дебелостенни , няма да изкара дълго,а ако има от къде ,вземи си арматура Ф 12 за рамката,а вътре нареди Ф 6-8..
Колко на колко трябва да е скарата,на моето барбекю е 60/40 и е от Ф 6мм, няма да казвам на колко год. е,и не е мръднала,но стъпва на 3-те страни, за това, за да си''вържеш гащите'',направи рамката от малко по-дебело Ф.
Обаче ,ако ще е на крака, може на цяло да я направиш от Ф 8..
Всички въпроси за вилата.
jinio
- специалист
613 мнения в "Кулинарен център „Наздраве”"
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Тези, които ми предлага продавача, са плътни от сребрянка или нещо такова, а тръбичките ф16 също са дебелостенни . Иначе арматурно желязо имам доста от Ф6 до Ф12, но ми се иска тази да е малко по - хубава. Мисля си че този материал който ми предлага май не ръждясва.[/quote]
Като я ползваш няколко пъти и на външен вид няма да има разлика дали е неръждаема стомана или обикновено д'жилязо, разликата е само в това,че неръждаемата е вечна,но докато капеш скара направена от Ф6......има доста пражоли да изядете...
Относно квадрата, това,че задържа мазнината е още по-добре,макар да ме съмнява да се задържи де....скарата трябва да се омазнява преди всяко зареждане и почиства разбира се,а права страна по-лесно се чисти...
И аз бих си направил такава скара,но .....нямам такъв материал..
Така,че наблегни на онова дето ще е върху скарата,а скара става от всичко...
Като я ползваш няколко пъти и на външен вид няма да има разлика дали е неръждаема стомана или обикновено д'жилязо, разликата е само в това,че неръждаемата е вечна,но докато капеш скара направена от Ф6......има доста пражоли да изядете...
Относно квадрата, това,че задържа мазнината е още по-добре,макар да ме съмнява да се задържи де....скарата трябва да се омазнява преди всяко зареждане и почиства разбира се,а права страна по-лесно се чисти...
И аз бих си направил такава скара,но .....нямам такъв материал..
Така,че наблегни на онова дето ще е върху скарата,а скара става от всичко...
stenmark
- специалист
- Мнения: 678
Това за скарата май доста пъти е коментирано,но както по горе е написано независимо от материала ще издържи доста време.Моята е от арматурно гладко ф8 и потвърждение ,едва ли щеше да има разлика ако беше неръждавейка.За над две години не виждам промяна в структурата на скарата ,а се прави за 1ч максимум.
danini
- напреднал
- Мнения: 43
след доста голяма пауза във форума - здравейте отново от мен
както казах преди - ама голяма краста този форум
накратко - понеже съм на вилата, а от много време ме дразни "огнището" на двора, направено за нула време и недомислено, отдавна бях решил да го бутна, и да направя едно...хм...барбекю
да, но - нито идея, нито нищо, и като изпълнение, и като визия, и т.н.
да не говорим че това зидане, бетон и други са ми напълно непознати
естествено - гугъл, и от резултатите - тази тема, и подобни във форума
в крайна сметка - утре слагам последните две тухли, че ми свърши лепилото
резултатът до момента - малко и криво огнище, но щом още не е паднало пак е постижение
ето и въпросите, които ми изникват - има незапълнени фуги между тухлите, с лепилото ли да ги пълня (термоустойчив теракол на боро), или с шамот
измазването отвътре мисля да е с шамот, за солта четох
като търсих из нета цени на шамота ми излезе снимка на разфасовка шамот, и там пишеше - измазва се тънко, с дебелина 2 мм, ако е по-дебело проблем ли е? откъм напукване може би? за добавянето на сол в шамота четох неведнъж
друг въпрос - още не съм решил отвън какво да го правя - дали да го облицовам, или да си остане така на тухла. имам някаква идея как би изглеждала облицовката отвън с каменни плочи, дали така ще се получи е друг въпрос. та - ако реша да лепя каменни плочи - гнайс или нещо подобно - с какво да го лепя? и слага ли се мрежа?
следващия въпрос - на торбата на теракола пише - изчакайте седем дни преди да запалите пещта. е, това тук не е пещ, но предполагам пак трябва да си се изчака определен период от време преди да се разпали?
и други въпроси имаше, ама вече ги забравих
стив, вилата е доста близо до теб - може ли евентуално да дойда като ти е удобно да погледна чевермето?
както казах преди - ама голяма краста този форум
накратко - понеже съм на вилата, а от много време ме дразни "огнището" на двора, направено за нула време и недомислено, отдавна бях решил да го бутна, и да направя едно...хм...барбекю
да, но - нито идея, нито нищо, и като изпълнение, и като визия, и т.н.
да не говорим че това зидане, бетон и други са ми напълно непознати
естествено - гугъл, и от резултатите - тази тема, и подобни във форума
в крайна сметка - утре слагам последните две тухли, че ми свърши лепилото
резултатът до момента - малко и криво огнище, но щом още не е паднало пак е постижение
ето и въпросите, които ми изникват - има незапълнени фуги между тухлите, с лепилото ли да ги пълня (термоустойчив теракол на боро), или с шамот
измазването отвътре мисля да е с шамот, за солта четох
като търсих из нета цени на шамота ми излезе снимка на разфасовка шамот, и там пишеше - измазва се тънко, с дебелина 2 мм, ако е по-дебело проблем ли е? откъм напукване може би? за добавянето на сол в шамота четох неведнъж
друг въпрос - още не съм решил отвън какво да го правя - дали да го облицовам, или да си остане така на тухла. имам някаква идея как би изглеждала облицовката отвън с каменни плочи, дали така ще се получи е друг въпрос. та - ако реша да лепя каменни плочи - гнайс или нещо подобно - с какво да го лепя? и слага ли се мрежа?
следващия въпрос - на торбата на теракола пише - изчакайте седем дни преди да запалите пещта. е, това тук не е пещ, но предполагам пак трябва да си се изчака определен период от време преди да се разпали?
и други въпроси имаше, ама вече ги забравих
стив, вилата е доста близо до теб - може ли евентуално да дойда като ти е удобно да погледна чевермето?
Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!