Аз външно шпакловах на грубо с термотеракол, като изсъхна сложих вата, рабицова мрежа и пак шпакловах. След 24 часа пещта отвън е още топла. Тази замазка също е добър вариант, ако беше видял темата ми по- рано сигурно и аз щях да намажа от нея 

bulhomes2 написа:Що ми се струва, че залитате в излишни галимации? Едно печене е 3-4 часа. Какъв Ви е зора да е топла пещта още 20 часа? Да е жилище, па да му правите суперизолации. Ще речете, че с по-малко дърва ще се огрее. Че то още по-икономично е във фурната на ток, ако ще гледаме икономията. За по-добро и бързо опалване е много по-лесно да се направи още един отвор (с обикновен кюнец) в задната част на пещта. Казвах го някъде, може и в тая тема да е. Моята е с 2 "кюнеца" отзад. При ползване с 2 или с 1 почти не се усеща разлика. Но разликата между 1 и 0 е огромна. С кюнеца много по-бързо и по-равномерно побеляват тухлите, и не ми се налага често разбъркване за разпалване не изгасналите в задната част дърва. Единствения недостатък е, че освен капака, след опалването трябва да замажа и тапата на отвора за кюнеца.Виждаш ли къде стърчи тръбата в задната част, тя е точно с такава цел.
bulhomes2 написа:Няма лошо тогава. Да не ти посече акъл да зазидаш тая тръба в градежа. Трябва да може да се маха, затапи и зазида като вкараш тавата, че иначе ще избяга топлото.Да по всички застави и по отдалечени места имаше пещи за печене на хляб.
ПП. Бахмааму и военни обекти, а?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: