Да така съм съгласен , комина да е отпред камерата.Ти се притесняваш че ако включиш пеща заедно с камината в 1 комин ще пуши , въпреки че с 1 комин става -ти си направи отделен , че да не стане като -Баш майстора
.
pipbel написа: Взех си 270 стандартни огн.тухли 2-ра употреба както и 30 клиновидни (ще ми трябват още такива за пещта), по левче, общо 300лв. За материали и работа на мургавите братя по зидането и заливането -250лв., общо досега - 550лв.Сигурен съм че целия ми проект няма да надвиши 1300-1500 лв. (барабар с декоративните облицовки).Брях, колко прозорлив съм бил още преди година.
Общата сума докато завърша всичко се оформя да бъде 1540 лева. Ето я и рекапитулацията :
= постамента - 250лв.
= огн.тухли - освен споменатите по-горе се наложи да взема от Бриколаж и още 24 клиновидни по 4.20 - 300+100=400лв.
= комина за пещта - 150лв.
= 240лв. ми взе железаря за булото на ББК-то и комина, има да ми прави и вратичка за пещта - така че пиши ги 300лв.
= Лепила - досега 2 Вебер флекса х15лв, чувал шамот от 20лв.и 4 чувала ОУ Теразид х 38лв.
Ще са ми нужни още 1 чувал шамот и 3 В.флекс. Общо - 270лв.
= Каменна плътна вата - 5см и 2 см пакети -70лв.
= Камъка за декоративна облицовка на ББК-то, булото му и комина - имам го закупен от преди - слагам го 5м2 по 20лв - 100лв.
= рабицата я имах отпреди, не е важно перо.
Не е малко, но все пак съм далеч от тези 3-3,5 хилки за които споменаваха разни майсторя преди година.
Не че разликата не я похарчих да кажем по озеленяването, торфове и тор от калифорнийски червеи.
Но поне ще ми радват окото - 3 големи туи, японски клен, 3 трахикарпуса, 2 смърча, 3 магнолии, 2 немалки цикуса, доста дворна глинена посуда за жената и т.н. И всичко което засях се хвана на 100%. Никога не съм си и помислял че съм имал скрити градинарски способности, хе хе