• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички въпроси за вилата.
filmatoplo - майстор
Да така съм съгласен , комина да е отпред камерата.Ти се притесняваш че ако включиш пеща заедно с камината в 1 комин ще пуши , въпреки че с 1 комин става -ти си направи отделен , че да не стане като -Баш майстора :) .
pipbel - майстор
pipbel написа:
Взех си 270 стандартни огн.тухли 2-ра употреба както и 30 клиновидни (ще ми трябват още такива за пещта), по левче, общо 300лв. За материали и работа на мургавите братя по зидането и заливането -250лв., общо досега - 550лв.Сигурен съм че целия ми проект няма да надвиши 1300-1500 лв. (барабар с декоративните облицовки).
Брях, колко прозорлив съм бил още преди година. :cool:
Общата сума докато завърша всичко се оформя да бъде 1540 лева. Ето я и рекапитулацията :
= постамента - 250лв.
= огн.тухли - освен споменатите по-горе се наложи да взема от Бриколаж и още 24 клиновидни по 4.20 - 300+100=400лв.
= комина за пещта - 150лв.
= 240лв. ми взе железаря за булото на ББК-то и комина, има да ми прави и вратичка за пещта - така че пиши ги 300лв.
= Лепила - досега 2 Вебер флекса х15лв, чувал шамот от 20лв.и 4 чувала ОУ Теразид х 38лв.
Ще са ми нужни още 1 чувал шамот и 3 В.флекс. Общо - 270лв.
= Каменна плътна вата - 5см и 2 см пакети -70лв.
= Камъка за декоративна облицовка на ББК-то, булото му и комина - имам го закупен от преди - слагам го 5м2 по 20лв - 100лв.
= рабицата я имах отпреди, не е важно перо.

Не е малко, но все пак съм далеч от тези 3-3,5 хилки за които споменаваха разни майсторя преди година. :evil:
Не че разликата не я похарчих да кажем по озеленяването, торфове и тор от калифорнийски червеи.
Но поне ще ми радват окото - 3 големи туи, японски клен, 3 трахикарпуса, 2 смърча, 3 магнолии, 2 немалки цикуса, доста дворна глинена посуда за жената и т.н. И всичко което засях се хвана на 100%. Никога не съм си и помислял че съм имал скрити градинарски способности, хе хе :-D
EDI - майстор
Абе, като гледам, лека полека ти се разкриват всякакви способности в процеса на работата. :lol: Може да си някой много скрит и неразвит гений, знае ли се какво ще изскочи още, докато довършиш всичко :lol: .Много ми харесва направеното, браво. :partyman:
pipbel - майстор
Стига бе, писна ми вече да откривам нови заложби у себе си, вече 5 год.почти, аман с това строителство.
Време е за повече релакс. Ама види му се края - довършвам си ББК-то и пещта и стига за тая година. Има дребни нещица още по коридорите и таванските помещения - ама нека има какво да ме държи в тонус и другата година.
Обаче и волиерата на гълъбарника трябва да довърша тая година, аче ще ги развъждам напролет,з аедно с 3-4 декоративни кокошки (и петел - ама ще търся ням). :-D
Като стана дума - дайте идея/линк за здрава мрежа с малко око, трябва да е и зелена (с PVC покритие),че да си пасва с оградата на кучето.
Аче ми трябват около 60м2 както изчислявам....

Прикачен файл

SS854406.jpg
tretre - специалист
Да не отварям нова тема:
Имам бетонови блокчета 20/20/40 см.
Тръгнах да си зидам едно барбекю, по-скоро да редя блокчетата.
Само, че не знам как да продължа нагоре.
Излял съм една плоча 80/120, чакам да стегне.
А после...
Та въпроса ми е как да направя стеснението към комина без желязо /защото го крадат/?
Ако може с блокчетата още по-добре.

Прикачен файл

21072011306.jpg
bulhomes2 - майстор
pipbel написа:
...дайте идея/линк за здрава мрежа с малко око, трябва да е и зелена (с PVC покритие),че да си пасва с оградата на кучето.
Аче ми трябват около 60м2 както изчислявам....
http://www.rumoplast.com/
pipbel - майстор
Аа, не става, твърде голямо им е окото на тия.
Трябва да бъде не повече от 10/10мм, нещо като рабицата, но доста по здраво и с по-голямо фи на телта.

PS Мрежата на кучето е много добра, но няма на Бриколаж/Практикер с по-дребна плетка.
Трябва да се разходя май добре из железарските складове.
hristo_k1984 - специалист
pipbel написа:
filmatoplo - нещо грешно си ми разбрал снимката. Комина на пещта ще бъде отпред, не отгоре на пещта.

bulhomes2 - предполагам че при тебе отвора на пещта е доста по-нисък от този на куполата и затова имаш проблеми с циркулацията.
Аз затова и зададох въпроса за правилното съотношение между двете преди няколко дена, но така и никой не ми отговори адекватно. Както и да е - при мен сега разликата е от само 6см и не мисля че ще имам проблеми.
Няма да имаш проблеми, 6 см е достатъчно.Димът няма каде другаде да ходи,освен навън и си търси най-прекия път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ще зидкам дворно BBQ с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: