Да така съм съгласен , комина да е отпред камерата.Ти се притесняваш че ако включиш пеща заедно с камината в 1 комин ще пуши , въпреки че с 1 комин става -ти си направи отделен , че да не стане като -Баш майстора
.

pipbel написа: Взех си 270 стандартни огн.тухли 2-ра употреба както и 30 клиновидни (ще ми трябват още такива за пещта), по левче, общо 300лв. За материали и работа на мургавите братя по зидането и заливането -250лв., общо досега - 550лв.Сигурен съм че целия ми проект няма да надвиши 1300-1500 лв. (барабар с декоративните облицовки).Брях, колко прозорлив съм бил още преди година.
pipbel написа:...дайте идея/линк за здрава мрежа с малко око, трябва да е и зелена (с PVC покритие),че да си пасва с оградата на кучето.http://www.rumoplast.com/
Аче ми трябват около 60м2 както изчислявам....
pipbel написа:filmatoplo - нещо грешно си ми разбрал снимката. Комина на пещта ще бъде отпред, не отгоре на пещта.Няма да имаш проблеми, 6 см е достатъчно.Димът няма каде другаде да ходи,освен навън и си търси най-прекия път.
bulhomes2 - предполагам че при тебе отвора на пещта е доста по-нисък от този на куполата и затова имаш проблеми с циркулацията.
Аз затова и зададох въпроса за правилното съотношение между двете преди няколко дена, но така и никой не ми отговори адекватно. Както и да е - при мен сега разликата е от само 6см и не мисля че ще имам проблеми.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: