• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Жоро Витлиемов - помощник
Здравейте.
Ново регистриран съм тук и като всеки новобранец, може би ще направя грешка, но да ме прощава модераторският колектив. Видях че има сходна тема, но предпочетох да пусна нова.

И така, нека споделя с вас моето творение “ Детска къщичка “. Всичко започна на майтап с една рисунка, в която се задълбочих и реших да направя реалност.
Изображение

Инструментите които ми бяха нужни -
1 няколко килограма пирони.
2 тесла
3 рулетка
4 нивелир
5 молив
6 резачка за дърва
7 ел. трион ( зеге )
8 естествено дървен материал
9 и много въображение

В началото щеше да бъде малка къщичка метър на метър, но в последствие се стигна до реални размери четири на три и педесет метра.

Старт.
Реших да използвам естественият наклон на двора, като целта бе къщичката да остане във въздуха.

Изображение

Ще спра до тук, защото имам съмнение, че нещо не ми се получава със снимките.
И след като видях, че нещата са се получили, ще продължа.

Тежкото време и студа не са пречка когато човек прави нещо с желание.

Изображение

Ето че къщичката започва да се оформя. Затворена площ 2,10 на 1,40 а останалото е веранда.

Изображение

За затвореното пространство използвах ламперия.

[imghttp://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1319445459m.jpg][/img]

За первази на прозорчетата използвах челни дъски.

Изображение
Подготовка за покривчето.
Изображение

Върху дъските положих влаго устойчиво ОСБ 10 мм. а след това битумни керемиди. Ще ме прощавате ако съм сбъркал названията на материалите. Все пак не съм професионалист. Всичко е на аматьорска основа.

Изображение

Изображение

Ето че всичко е готово. Остана само да доизкусорим стълбите .

Изображение

Като за финал се получи това.

Изображение

Останаха дребни неща за доизкусуряване. Сега прочетох, че към къщичката е нужно да има и обособено дворче, в което детето да засажда цветя и други, за които да се грижи само. Значи, нещата не са приключили. Строенето на детският център продължава.

Поздрави на всички които стигнаха до финалните реплики. До скоро.
stiv1961 - майстор
Това не е къщичка, а къща за живеене :) Слагай дограма и отделяй челядта от сега :) Тъкмо няма да ти се пречкат в краката :-D
l_bonev - специалист
Прав е stiv ,слагаи дограма и ги гони :-D .Шегувам се ,стахотно е станала и гладката никак не е лоша. :supz:
EDI - майстор
Ами, защо да праща там населението.Направо да си я окупира самосиндикално. :lol: Човека си е поиграл и е направил нещо хубаво, браво. :partyman:
Дъщеря ми е едва на 6 г. и не е дошло времето да се делим и гоним. Все още имам желание да съм с нея и давам мило и драго да ми се “пречка“.

На заинтересованите, на които предстои да се захващат с подобни детски къщички мога да кажа само, че творението ми отне месец ( като не съм работил ежедневно ) и грубо 1000 - 1200 лв. Ако мога да съм ви полезен с нещо , не си спестявайте въпросите.
stiv1961 - майстор
Не се впрягай :) Всичко е в рамките на шегата.Иначе къщичката е супер
stiv1961 написа:
Не се впрягай :) Всичко е в рамките на шегата.Иначе къщичката е супер
Опитах да отговоря, но какво натиснах, не знам. Всичко ми е изписано на английски, а той е чужд за мен :lol:
Та мисълта ми беше, че не се впрягам, даже имам доста развито чувство за хумор. Това са рисковете на интернет общуването, лишено от интонация на говора и жестове. Всеки чете и си формира написаното по начин по който на него му е удобно.
bonevvv - специалист
Колега, страхотно се е получила къщичката! =D> Да си я ползва със здраве собственичката :)

А само да попитам, с нещо мазал ли си ги тези дъски, че ми изглеждат сурови? Ако не си, замисли се да ги намажеш с нещо, че така на открито бързо ще започнат да гният.

Можеш да ползваш наклона и за една пързалка покрай къщичката.
schuldiner - майстор
Жоро Витлиемов написа:
На заинтересованите, на които предстои да се захващат с подобни детски къщички мога да кажа само, че творението ми отне месец ( като не съм работил ежедневно ) и грубо 1000 - 1200 лв. Ако мога да съм ви полезен с нещо , не си спестявайте въпросите.
Добре си се ориентирал да я правиш по-голяма - за 3 квадрата ми отне време като за 15. Иначе материалите и аз толкова ги смятах - 300-400 лв., но една част ми беше остатък от други работи. Значи 1000-1200 е нормално, дори икономично.
Въпроси:
1. Стълбовете с какво са обработени, че така смело си ги забил в пръстта? Моят замисъл е цялата конструкция да не е замонолитена, а да стъпва на сменяеми подложки (на шейна). При твоите размери дори е по-лесно да се постигне стабилност.
2. Не видях никакво укрепване на къщето - само на пироните от дъските няма да изкара дълго, ще трябва да му праснеш някой диагонал отвътре.
3. Същото важи и за покривчето - поне затвори с дограма и врата (ако ще и само за зимата), че като го напъне вятърът, лесно ще го надигне.
4. Пак за дограмата - не е проблем за дървото да се мокри, ама няма възможност да съхне. Ако навява вътре, откъде и как излиза водата?
5. Къде е коминчето? Малкият една седмица стоя със зяпнала уста като си видя къщичката, ама после се окопити и почна да задава неудобни въпроси - по книжките къщите винаги си имали комини, къде бил неговият...

ПП т. 2 и 3 можеш лесно да ги провериш - ако поддава на ръка като буташ, значи имаш проблем. Аз съм почти сигурен в това, но дано да греша!
  • 1
  • 2

Тема "Детска къщичка. Всичко от - до." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: