Предварително се извинявам ако бъркам раздела. Моля някой да ми препоръча фирма, която изкупува дървесина за бичене в София. Ако някой от форума има интерес също ще се радвам. Става дума за 8-10 смърча, които имам на вилата - около 20м. високи, абсолютно прави дървета, повечето с диаметър над 1м в основата и на по 50-ина години. Вече са доста пораснали, а са в близост до къщата и я застрашават - с корените си или с евентуалното им падане. Идеята е хората да дойдат, да си ги нарежат както им е удобно(без да съборят къщата, разбира се
), да разчистят след себе си(клони, евентуални други изпочупени покрай боровете дървета и тн), да си извозят материала и да дадат някой лев. Не знам как вървят цените на подобни неща, тъй че мнения в тази насока също ще са полезни. Разбира се, всичко ще се извърши след като се уредят документално нещата с отдел Екология на общината. Не искам да работя "на черно".
Поздрави.
Прилагам и снимка на 2 от дърветата, горе долу да се види за какво става въпрос - ЦЪК

Прилагам и снимка на 2 от дърветата, горе долу да се види за какво става въпрос - ЦЪК