• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
nv952 - майстор
Здравейте колеги преди седмица ходихме до село за да видя как се развива тревата ми и забелязах проблем (снимките са по долу).На северната страна на къщата имаме барака(плевник му викаме но вече магарето го няма и седи празно) която предпазва част от стената защото къщата е на 2 етажа но вътре като влязох всичко беше мокро.Та тас барака беше е направил дядо ми с подръчни средства,но върши много добра работа като спира снега от север защото преди баба ми казва че там навявало големи преспи по 2 метра.Дължината на покрива е около 8 метра и ширина 4м.
Надявам се да споделите нещо евтино до 100-150лв максимално което може да ми реши проблема
Лятото правих навес от другата страна (южната)с едно руло битумно нещо си и се получи много добре поне за 17 годишен,като се има предвид,че го правих сам.исках да сложа и едни плоскости вместо дъски,но нямаше транспорт затова наковах дъски на някой места а на други намерих из двора по дебели листове но незнам как се наричат.Проблема е че рулото с битум го купих за 50лв и беше дълго 10 метра а за това ще ми трябват 4 рула което ще рече към 200 лв което е многo за баба.мислех си за тези вълнообразни листове битумни листове
Надявам се на добри предложения.Забравих да кажа че е покрита с керемиди.

Прикачен файл

P110912_1704[01].jpg

Прикачен файл

P110912_1704.jpg

Прикачен файл

P110912_1554.jpg преди покривенето

Прикачен файл

P190811_1914.jpg Яд ме е,че немога да намеря една снимка на цялата площ имам само на ширината сигурно съм я изтрил другата

Прикачен файл

Заснемане.jpg
със зелено е бараката
Заснемане.jpg (57.78 KиБ) Видяна 4116 пъти
romanpm - майстор
:? Опитай се да постъпиш мъдро ! Аз съм на принципа "не съм толкова богат да купувам ефтино" :wink:
schuldiner - майстор
То хубаво да освежиш бараката, ама сигурен ли си, че оттам влиза водата? Според мен е по-вероятно да ти се мокри стената над покривчето и да попива навътре и надолу, а на нивото на бараката (или по-точно на 50-60 см от пода) избива към къщата...
Ако ти се вижда смислено това предположение, разгледай си стената - има ли мазилка, кога и как е правена, в какво състояние е... На едната снимка ми се струва, че виждам ламарини между стената и покрива на бараката - добре е да ги има и мазилката на стената да е върху тях или да са вкопани, ако са слагани по-късно.
nv952 - майстор
Не колега то по стената няма нищо и аз така мислих първоначално,но като влязах вътре се вижда как от където е капало по земята (защото е пръст) има дупка от теча.
ZEDYCUS - майстор
Еми ще има теч, поне да беше махнал пироните от дъските и плоскостите преди да сложиш воалита на така нареченето "покритие" на покрива, което си направил. Единственото решение е разтуряй всичко и прави наново с плътни дъски или ОСБ, и тогава воалит или битумни керемиди. Това е моето виждане на проблема.
nv952 - майстор
ZEDYCUS написа:
Еми ще има теч, поне да беше махнал пироните от дъските и плоскостите преди да сложиш воалита на така нареченето "покритие" на покрива, което си направил. Единственото решение е разтуряй всичко и прави наново с плътни дъски или ОСБ, и тогава воалит или битумни керемиди. Това е моето виждане на проблема.
само че става много скъпо над 350лв
zandana - напреднал
Клегата Зедикус явно не е разграничил южна от северна постройка.За този финансов лимит /съжалявам/ , но е трудно да се направи качествен ремонт. :)
nv952 - майстор
аз няма да влизам вътре да живея просто искам да не тече вътре.Мисля си дали ще стане да го покрия с бризент http://prodavalnik.com/platnischa-ot-vi ... -i14588095
hidrazin - майстор
Това не е точно брезент и няма да изкара кой-знае колко. Виждал съм стари руски камиони с фургони. Покрива на фургона е направен с дърво на което е опънат брезент (истински) и боядисан обилно с авто боя. Хем го държи залепен, хем не пропуска вода. Та тия камиони бяха на по 30-40 години и покривите още не текат. Само че сега ако тръгнеш да купуваш брезент и авто боя ще ти излезе май още по-скъпо.
:partyman:
schuldiner - майстор
nv952 написа:
Не колега то по стената няма нищо и аз така мислих първоначално,но като влязах вътре се вижда как от където е капало по земята (защото е пръст) има дупка от теча.
Ок, щом е теч, лесна работа...
Единият вариант е да се пренаредят керемидите частично или нацяло. Една сутрин с помощник и никакъв допълнителен разход.
Друг начин: като разкриеш керемидите, махаш летвите напречни на ребрата, полагаш хидро (двупластова полиестерна за под керемиди - общо 50-60 лв.), връщаш летвите или нови, редиш керемиди.
Трети (авариен или временен): найлон директно върху керемидите (мах 10 лв.), затискаш тук-там и така, докато й дойде редът на бараката за по-сериозен ремонт...
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с барака-съвети за Ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: