• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
juvesan - специалист
Здравейте колеги,
започна моят виладжийски строителен сезон и имам следният въпрос: Ще пристроявам на любителски начала малка баня и бокс към старата къща. Долепена до нея, с размери 4,5 Х 2,5 метра. Стени - кухи тухли от wienberger , високи около 2,2 метра... то , понеже заграбвам един ъгъл, пред къщата, де факто ще пристроя една дълга и една къса страна но .... проблема е, че в зоната на пода се оказват и бивщите ми бетонни пътеки, които отлях съвсем наскоро и те са изливани на фрагмети от по около 2 метра , за да има фуга между тях и т.н . Всяко "плочка " е армирана с мрежа с око 20 см , дебела е от 15 до 10 см ( защото има наклон за водата) и сега се чудя какъв е варианта като сложа всичко пода да започне да се размества, пропуква, надига и т.н и какво мога да направя против такъв вариант ? Не, че няма да са свързани с някаква изравняваща замазка , армирана вероятно с лека мрежа, но не ми е ясно как се правят тези работи . Не ми се отлива още плочи отгоре, нито ми се къртят старите...
Благодаря предварително за изказаните становища =D>
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не се притеснявай чак толкоз. Постели найлона, нареди фибрана и направи армирана замазка. Колко наклон си дал на пътеките?
juvesan - специалист
n_a написа:
Не се притеснявай чак толкоз. Постели найлона, нареди фибрана и направи армирана замазка. Колко наклон си дал на пътеките?
Наклона малко ме бърка. Пътеките мисля , че ги правих 6%. Зора ми е, че всяка част, ( то са 2 в размера) я лях с разлика от 10 дена и мезду тях има фуга, която се простира до чакъла и камъните отдолу. Де юре НЕ са свързани. И сега, пред тях ще отлея 3 част за да допълня размера и ще стане като знака на мерцедес фугите в пода. А и аз знам, че плочи на почивки не се правят....
Прикачен файл:
20151018_183513_HDR_forum.jpg
Eto имам една древна снимка, става дума за стаичка от ъгъла вдясно и напред почти до предният "кол" даже мисля, че си личи и фугата в пътеката...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Сам си създаваш вълнения. Де факто, ще обединиш всичко с нещо наречено "армирана замазка"
Би ли направил, даже и на ръка, една скица на съществуващото и желаното. Едно върху друго, в 2-3 цвята :-) М?
juvesan - специалист
Прикачен файл:
20151011_124855_forum.jpg
Ами може и да се вкарвам във филм, ама трябва да съм предпазлив, като не разбирам нещо ... Значи тази снимка е доста стара, розата е успешно присадена другаде, тънките черни линии са несвързан бетон, а черната ( дебела) е бъдещият фундамент със стена и т.н .принципно почвата е глина върху скала. Като се разкисне глината няма да ви казвам какви камъни ( като топка за баскетбол) се шляпваха в тресавището и потъваха изцяло като ги настъпя. И сега ме е страх да не стане точно да направя плочките на пода и някоя част от мозайката да се премести с 4 мм и да напука всичко ... :axe:
ZEDYCUS - майстор
Набий фусове( арматура) челно на старите плочи за да свържеш с тях новата плоча(нали е дебела 10-15см ще има място). Може и по една яка планка с по два анкера да хванеш трите стари плочи. И си в джаза, като потъва ще потъва всичко.
Имах някъде една снимка от една замазка под беседката, ако я намеря ще ти покажа как е при мен връзката със старите стъпки и нея.

Намерих ги , замазката на връзката с фусовете не се напукала, вече е на няколко години и е не повече от 5см дебела.

Прикачен файл

DSC04415.JPG

Прикачен файл

DSC04410.JPG
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вкопай малко "градинката". Направи бетонен пояс. Изравни нивата с трамбован пясък. Постели найлона. Сложи изолацията. Постели още найлон. Сложи арматурата и излей бетона. Имам плоча 8см на етаж, щом ви кефи да леете легнал плътно върху земята по-дебело - имате право. Моята плоча е по соц учебник :-)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
А, все пак, преди бетона си направи канала :-))))
juvesan - специалист
Прикачен файл:
20160306_175350_HDR_forum.jpg
n_a написа:
А, все пак, преди бетона си направи канала :-))))
Щом го прочетох, веднага метнах 100-тина лопати :partyman:
Ами... явно това ще става - ще се свързвам с другите "плочки" както може. Страх ме беше, че ще се наложи някакви брутални действия, и че ще ми покажете 10 снимки със "страховит" краен резултат. Абсолютно съм убеден, че всеки компромис рано или късно си го плащаш с лихвите, въпроса е цената да не е твърде висока.... :roll:
nikolov333 - майстор
Ако искаш можеш да изравниш до старата плоча и върху нея да отлееш цяла, армирана и отделена от долната с найлон..то май е задължително да изолираш пода с XPS, като ще е вътрешно помещение..
  • 1
  • 2

Тема "Помещение с под от няколко бетонни фрагмента = сериозен проблем ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: