Всички въпроси за вилата.
mldm - специалист
Здравейте !
Предстои ми изливане на плоча на маза, която ще стъпи върху каменни зидове с размери 3.5 м на 4.0м.Мазата е вкопана в земята 1.5м а над земята 1м.Какъв размер желязо да сложа и на какво разстояние?
MamaMy - майстор
Виж си проекта! Там задължително пише :)
chapara - майстор
ср окт 09, 2024 9:42 pmMamaMy написа:
Кой проект😁, аз ако имам такъв няма да питам по Форумите😉
mldm - специалист
ср окт 09, 2024 11:59 pmchapara написа:
ср окт 09, 2024 9:42 pmMamaMy написа:
Кой проект😁, аз ако имам такъв няма да питам по Форумите😉
Да нямам проект!
Махнах гредореда и искам да отлея плоча !
Много познати си накупиха преди няколко години стари къщи и си ги реставрираха -плочи ,колони ,покриви и никой няма проект. :?
Ако строя от основи- ДА .
"Цитат:Gandalf написа:
Най-добре си намери архитект, конструктор, ВиК и ЕЛ и си вземи разрешително за строеж от съответната община.
Успехи!

Цитат;Стефан написа;
Единствено за това си прав! :lol: Защото такъв е закона. За мен това е цяла гилдия/строителна мафия/, която използва законовите дадености. Започва се от архитекта, геодезиста, .......+чиновниците в общината. Верига от мафиоти!!!
Да не би аз, като машинен инженер, да не мога да конструирам и чертая? Дааа, ама Неее! Трябва да има АРХИТЕКТУРЕН ПРОЕКТ?
Може на някой да не му хареса разсъжденията ми, но, за съжаление, това е съвременната действителност.

Може би Майстор Колю Фичето е имал одобрен проект от конака? Но неговите изпълнения са запазени и до днес :lol:
СМЕШНО, ТА ЧАК ТРАГИЧНО!!!"

viewtopic.php?t=7488

Естествено, от нашия Форум. От известно време "конструктор" стана модерна думичка, подета в припев, с комсомолски дух, от дежурните хейтъри.

Баща ми е направил това, което ти предстои, само квадратурата е малко по голяма, което наложи в средата да има хоризонтална греда, от долната страна към избата, отляти заедно.
За дебелината на желязото акъл няма да дам. Тук има достатъчно, а Тати го направи с 8мм, в гредата не помня, но прътите бяха видимо доста по дебели.
Чети и си го направи!
viewtopic.php?f=47&t=67661
chapara - майстор
Проект да речем - не, но е добре да се обърнеш към инж.конструктор, или поне до някой изпечен арматурист, който от опит с проекти ще да е научил поне колкото за една плоча.
Ейййй, ко нещо е да се прочетат старите писания!!!
Ама требе някой да се сети или друг да подсети!
gogo7777 - майстор
чет окт 10, 2024 1:49 pmchapara написа:
.... или поне до някой изпечен арматурист, който от опит с проекти ще да е научил поне колкото за една плоча.
Сега ме подсети. Мотат ми се в кратуната едни 8кг/кв.м.
Не съм арматурист обаче!!!!!

:drinkers:
chapara - майстор
чет окт 10, 2024 2:58 pmgogo7777 написа:

Сега ме подсети. Мотат ми се в кратуната едни 8кг/кв.м.
Не съм арматурист обаче!!!!!

:drinkers:
Еех, 8кг, ама какви, къде и защо? Колко дебела плоча, обратни греди, пояси и тем подобни.
Кво беше :? И аз, и тати можем, ама козата си сака пръч😄😁
gogo7777 - майстор
Плочата, колкото дойде. Пояса е задължителен.
От това, което си спомням при наша постройка правихме два скрити трегера по нареждане на майстора :)

Тема "Плоча на маза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: