• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
пон юли 21, 2025 9:54 amfusmu написа:
Бих се радвал на всякакви насоки и мнения, а също така, дали ако взема сондажна помпа бих си решил кардинално проблема?предварително за отделеното време
Аз бих избрал потопяема центробежна помпа.
А въображението ми навръзва - дренажна потопяема помпа в сондажа + резервоар горе + Вилото към резервоара.
Дренажната помпа ще пълни резервоара, а Вилото ще полива от резервоара.
пон юли 21, 2025 9:15 pmhidrazin написа:
1.На колко години е сондажа и КАКЪВ е сондажа?
2.Какъв ти е смукателя? Трябва да е нещо ТАКОВА -смукател с филтър и клапан.
3.Смукателя НЕ ГО ПУСКАШ до дъното на сондажа. Оставяш го на 50-80 санта от дъното. Поне...
4.Използването на смукател с филтър не отменя горе да имаш още един филтър какъвто показа iliya_i или друг, фин филтър.
5.А това по-долу защо бре? :shock:
Смукателната връзка от помпата до водоизточника е 25мм РЕ тръба...
Разбрах че си я сменил с 1" гофрирана ама дано не късно.
WILO JET WJ 204 X е със смукателна част G1 или казано по друг начин е 1" (един цол).
Демек тръбата в смукателната част не може да е по-малка от 1" ...
Може да е повече но никога по-малко.
Използването на по-малък диаметър тръба в смукателната част от предписаното е един добър начин да си убиеш турбинната част на помпата...
:partyman:
P.S. Какво поливаш?
1 - на около 10г, като активно се ползва последните 2. В началото на "сезона" оставих за няколко часа да тече водата в едно дере за да се позчисти. Вече за вид, не мога да кажа.
2 - Да, такъв е смукателя, на Gardena( в последствие осъзнах, че няма никаква разлика, всички са еднакви ), дори се опитах да навия и допълнителна по-финна мрежа, за съжаление без успех.
3 - ще опитам, благодаря.
5 - от липса на знание и опит :) това за размера на смукателната тръба ми беше много полезно, ще го имам на предвид

Поливам, трева около 700кв с 8 пръскачки на 3/4" ( заради неправилната форма ) и градина с около 400 капкообразувателя ( 0-70 ), като всичко е на няколко кръга ( първо се пускат 3 пръскачки, като свърши, после още 3 и тн, накрая градината )

Благодаря за съветите!
вт юли 22, 2025 7:33 amkozl написа:
Бих се радвал на всякакви насоки и мнения, а също така, дали ако взема сондажна помпа бих си решил кардинално проблема?предварително за отделеното време
Аз бих избрал потопяема центробежна помпа.
А въображението ми навръзва - дренажна потопяема помпа в сондажа + резервоар горе + Вилото към резервоара.
Дренажната помпа ще пълни резервоара, а Вилото ще полива от резервоара.
Доста съм ограничен от към място, но ако не намеря решение, ще импровизирам в тази насока. Благодаря!
Djack - специалист
Щом не свършва водата и клапаните са винаги отворени заради пясъка, скъси малко смукателния тръбопровод както ти казват, да се вдигне филтъра по-високо от дъното и ще стане работата. Явно сондажа още се разработва, "крушата" долу още се свлича. Вдигай нагоре, а след година-две ще викнеш да ти направят един еърлифт да извадят пясъка и си готов! :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с помпа и сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: