чет авг 28, 2025 10:26 pmhidrazin написа: НЯМА КАК да ти препоръчам... Не ти знам сондажа...Сондата е 16 метра дълбочина диаметър 40см, с ф20 обсадна тръба и филц около нея. Статичното ниво на водата е 6 метра под кота терен, т.е 10 метра воден стълб. Ползва се за поливане (с хидрофор Wilo hwj 203 em) от 2010 година насам, а от две години и за захранване на строеж - еднофамилна къща, която е почти завършена. Имам филтри 50, 25, и 5 микрона (за къщата), които не се затлачват бързо. Никога не е оставала на сухо. При набиването на сондата съм точил с 2 цола помпа с часове и водата не е свършвала. Не мисля, че има опасност да се затлачи или да остане на сухо.
Има ли опасност да свърши вода и помпата да остане на сухо, искаш ли да регулираш граници на налягане, искаш ли автоматичен рестарт, искаш ли индикация за проблем...
Относно регулирането, важното е да не пада под определено налягане, например 2.8 (или 3) бара. За горната граница не държа да може да се регулира (гледам, че тези проточните изключват като падне дебита през тях), което е окей за мен. Не държа на автоматичен рестарт, но при проблем е добре да има индикация.
Последна промяна от stoyansbg на пет авг 29, 2025 10:34 am, променено общо 1 път.