Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stoyansbg - специалист
Например това (гледам, че е същата марка) сравнимо ли е по качество с предложения по-горе Switchmatic 2?

https://www.argo-market.com/Products/Details/1316
hidrazin - майстор
чет авг 28, 2025 6:12 pmstoyansbg написа:
Например това (гледам, че е същата марка) сравнимо ли е по качество с предложения по-горе Switchmatic 2?

А кой е казал че оня Switchmatic 2 е някакво качество? Вече два такива минаха през мен - и двата за в кофата.
Между китайския и Switchmatic 2 разликата че тази, че последния има настройки и по ток.
И на двата "защитата от работа на сухо" е по-скоро пожелателна... :)
Да, за потопяема помпа тая защита не е толкова наложителна. Поне в голяма част от случаите.
:partyman:
stoyansbg - специалист
чет авг 28, 2025 6:35 pmhidrazin написа:

А кой е казал че оня Switchmatic 2 е някакво качество? Вече два такива минаха през мен - и двата за в кофата.
Между китайския и Switchmatic 2 разликата че тази, че последния има настройки и по ток.
Да, за потопяема помпа тая защита не е толкова наложителна. Поне в голяма част от случаите.
Ами двата поста по-горе предполагат, че са качествени. Ти от коя марка/модел си доволен?
dragozow - майстор

Пак става, особено ако не искаш да настройваш много, а просто да работи. Имам и други читави, има и китайски читави. Предвид, че цената е близка ти предлагам вариантите на Coelbo, всеки ден монтираме по няколко на сондажни помпи, никой не се е върнал с повреден такъв. Сложи си филтър преди пресостата ако водата има примеси.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет авг 28, 2025 6:35 pmhidrazin написа:
Е как кой не Хидра? Продавачът естествено:
viewtopic.php?f=22&t=74392#p1204031
Разберете се с Драгозов :-D
Не знам на Brio-то кое му е кофти
hidrazin - майстор
чет авг 28, 2025 6:40 pmstoyansbg написа:
Ами двата поста по-горе предполагат, че са качествени. Ти от коя марка/модел си доволен?
1-во за качеството - всичко се прави в Китай.
2-ро за от коя марка.модел съм доволен. От тая която използвам и която ремонтирам. :-D
Иначе при мен идват всякакви, включително и такива дето не били върнати в магазина...
Естествено поради изтекла гаранция де. Не че не се развалят.
То всички (почти) си изкарват гаранцията от 24 месеца гаранция за физически и 12 месеца за юридически лица.
После е ясно. Идват при мен и подобни колеги... Или заминават в коша.

НЯМА КАК да ти препоръчам... Не ти знам сондажа...
Има ли опасност да свърши вода и помпата да остане на сухо, искаш ли да регулираш граници на налягане, искаш ли автоматичен рестарт, искаш ли индикация за проблем...

Реално само Switchmatic 2 има настройка по ток(по спомен и достъпните като цена за ширпотреба). А това е добре.
Така защитаваш допълнително помпата ако се "затлачи" и вдигне консумацията.

Сега има и Switchmatic 3 който е по-евтин (значително) от 2 но няма следене на тока.
Почти същия е като модел 1 но с някои "екстри".
Та те така...
P.S.
чет авг 28, 2025 7:33 pmLazarGanev написа:
Разберете се с Драгозов :-D
Е какво да се разбирам с Драгозов? Той си е свестен и си върши работата в необходимия обхват.
Той няма как да знае как, колко, и кои неща си "умират" след изтичане на гаранцията. Не му е и работа.
Или поне не в пълен обем. Съвсем нормално и в нищо не го виня или каквото и да е там...
А на онова нещо "Brio-то" кофтито му е че няма регулируема защита по ток.
Чети по-нагоре, па мое и да научиш нещо... И то явно ново за теб. :wink:
stoyansbg - специалист
чет авг 28, 2025 7:33 pmLazarGanev написа:
Brio-tank и Wilo Brio tank ми изглеждат еднакви. Ако са, то ето един пример за отрицателно мнение (това, че е калпаво не го намерих):
Все пак тоя та...ак …
viewtopic.php?f=29&t=61878#p971155
bigdragon - майстор
чет авг 28, 2025 6:11 pmhidrazin написа:
...Тоя електронен манометър НЯМА ЗАЩИТА от РАБОТА на СУХО.
...
Има.
Инструкциите трябва да се четат с разбиране.

Лека нощ!
LazarGanev - "Велик майстор"
чет авг 28, 2025 10:26 pmhidrazin написа:
А на онова нещо "Brio-то" кофтито му е че няма регулируема защита по ток.
Чети по-нагоре, па мое и да научиш нещо... И то явно ново за теб. :wink:
Ха-ха-ха, ти искаш да ми кажеш, че някой ще пусне на дъното на сондажа помпа за 1000+ лева без да има табло за управление със съответните защити по ток и напрежение и после ще разчита на някакъв извънземен пресостат да я защитава? :-D . Мислех, че говорим професионално, а не за аматьорщина. Пресостатът и златен да е, той си е консуматив, рано или късно се поврежда и го сменяш (ти сам го каза по-нагоре), няма как да му повериш скъпа помпа, която да сменяш заедно с него. Управляващото табло на помпата е задължителна екстра, то може да надживее 5 помпи, а една помпа, защитена от него ще надживее 10 пресостата! :cool:
hidrazin - майстор
пет авг 29, 2025 9:08 amLazarGanev написа:
... някой ще пусне на дъното на сондажа помпа за 1000+ лева без да има табло за управление със съответните защити по ток и напрежение ...
Дай да видим какво табло ще препоръчаш.
Щото човека си е избрал помпа Wilo Sub TWI 5-306 – EM и към нея има табло. Някакво...

Тема "Малко помощ с избор на пресостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: