• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Spokoiniq - майстор
Къртицата не копае в скала, 1500 е за пробно пускане, без значение от това дали ще успее да мине или не.Удари ли на скала гориш с парата. 50м ако не се лъжа бяха копали на колега да премести канал на къща в Драгалевци, 8 бона.Потресаваща цена :)
bulhomes2 - майстор
8000 лв - 1500 за пробата = 6500 лв
6500лв/50м=130лв/м (160лв/м с пробата)

Бах таз къртица.
smlxl - специалист
Ако още не си изкопал този канал, ще те посъветвам да посетиш сайта на rentex.bg. Това е фирма за отдаване на машини под наем и са много коректни. При мен предстои същата процедура на вилата да я правя за кабели за ток, вода и канал и се спрях на една машинка-каналокопател, като тази от филмчето по-горе, само че с пъти по-малка. В он-лайн каталога им сега отворих и не са я обявили, но в книжния им каталог я има. В момента не съм си вкъщи, за да ти напиша параметрите, но помня, че решението ми беше за тази машинка. Имам възможност и багерче да викна, но това ми се струва по-добрия вариант. Иначе всичко друго е като при мен - вила в планина, труднодостъпен терен, 35 метра трасе за водопровода и още толкова за канал. Пиши дали си свършил работата, за да знам да търся ли данните в каталога.
mitaka_vk - специалист
smlxl написа:
Ако още не си изкопал този канал, ще те посъветвам да посетиш сайта на rentex.bg. Това е фирма за отдаване на машини под наем и са много коректни. При мен предстои същата процедура на вилата да я правя за кабели за ток, вода и канал и се спрях на една машинка-каналокопател, като тази от филмчето по-горе, само че с пъти по-малка. В он-лайн каталога им сега отворих и не са я обявили, но в книжния им каталог я има. В момента не съм си вкъщи, за да ти напиша параметрите, но помня, че решението ми беше за тази машинка. Имам възможност и багерче да викна, но това ми се струва по-добрия вариант. Иначе всичко друго е като при мен - вила в планина, труднодостъпен терен, 35 метра трасе за водопровода и още толкова за канал. Пиши дали си свършил работата, за да знам да търся ли данните в каталога.
Това ли имаш в предвид...
http://video.data.bg/27/89686
smlxl - специалист
Сега разглеждам каталога и на снимката изглежда по същият начин, пак е с двигател Honda, но този от линка го дават 133 кг, а този дето аз го гледам е 95 кг. Друго, което са написали като технически данни е ширина на каналите -15 см и че можел да прокопае 2-3 км/ден. Нямало консумативи към него. Цената за един ден е 70 лв, за всеки следващ +46 лв, уикенд пакета е 91 лв, а за една седмица искат 245 лв. Като код в каталога са дали RX13/1301. Като наемеш машинка искат и депозит да оставиш, за тази не пише колко е но обикновено се движат в рамките на 300 лв. Дано да съм бил полезен и успех с копаенето ако още не си го направил. Ще се радвам да пишеш как си се справил, защото както казах и на мен ми предстои такова нещо.
  • 1
  • 2

Тема "Има ли машина за вкопаване на водопровод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: