• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да не е златна жила?
bekama - помощник
LazarGanev написа:
Да не е златна жила?
Добра шега имам си златна чешма :) сондата е бита преди 4 месеца най-сухото време но несе знае за в бъдеще все пак.
hidrazin - майстор
Много ти е "млад" сондажа. Ще трябва да се разработи. Колкото повече - толкова повече. Ако ще е и за питейни нужди - задължително поне съкратения анализ за коли и други. Не ги помня точно всичките. Мисля че бяха около 15-тина неща. Не ти знам и терена. Огледай се за съседни парцели със септични ями. Ако има такива е твърде вероятно да не е годна за пиене.
При мен сондажа е на около 40 години и месено си изкарва 1-2 супени лъжици пясък.
:partyman:
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
При мен сондажа е на около 40 години и месено си изкарва 1-2 супени лъжици пясък.
:partyman:
Долу горе набор на моя сондаж :) И моя събира песъчинки, но чистя филтъра веднъж годишно и има съвсем малко пясък.
angel_ov - специалист
bekama написа:
Здравеите колеги бих сонда на къщата и излезе много вода доволно даже в момента излиза отгоре чешмичка стана дотук всичко е идеално кой не медчтае за такова удобство, и тука идва проблема водата е "ръждива" като те4е 3-4 дена на дадено място и всичко пожълтява знаете ли начин по който може да се направи водата годна за пиене понеже едвали в момента е годна.
Аз разбирам ,че има голямо количество желязо в нея незнам ако някои има някакви идеи виждал е нещо или знае нещо по въпроса моля да сподели БЛАГОДАРЯ.
Най-вероятно е йод. Направо си уцелил минерална вода :)
bekama - помощник
angel_ov написа:
bekama написа:
Здравеите колеги бих сонда на къщата и излезе много вода доволно даже в момента излиза отгоре чешмичка стана дотук всичко е идеално кой не медчтае за такова удобство, и тука идва проблема водата е "ръждива" като те4е 3-4 дена на дадено място и всичко пожълтява знаете ли начин по който може да се направи водата годна за пиене понеже едвали в момента е годна.
Аз разбирам ,че има голямо количество желязо в нея незнам ако някои има някакви идеи виждал е нещо или знае нещо по въпроса моля да сподели БЛАГОДАРЯ.
Най-вероятно е йод. Направо си уцелил минерална вода :)
Надали е минерална иначе като пия и има дъх самата вода и според вас ще стане ли за битови нужди аз си мисля ,че ако се вкара в къщата всичко ще пожълтее чесмите и куритата.

До горните колеги водата няма и 1 песачинка абсолютно цялата е само в скала.
stiv1961 - майстор
bekama написа:
Надали е минерална иначе като пия и има дъх самата вода и според вас ще стане ли за битови нужди аз си мисля ,че ако се вкара в къщата всичко ще пожълтее чесмите и куритата.
До горните колеги водата няма и 1 песачинка абсолютно цялата е само в скала.
Един колега беше постнал снимка на шарен боб :-D
Прикачен файл:
images.jpg
images.jpg (17.07 KиБ) Видяна 1455 пъти
А познай дали ще е годна...... човече, пусни я на анализ :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за СОНДА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: