Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Радостина - напреднал
Банята и кухнята имат обща стена т.е. не е точно стена, а шахтата в която минават тръбите за банята и кухнята. С 2 водомера сме - за топла и студена вода. В самата шахта няма теч. Затова мислех за лоша фуга в някоя от горните бани, но с просто око нищо не се вижда. И двете не са ремонтирани от построяването на блока преди 30 и незнам си колко години и са с мозайка на пода и фаянсови плочки на стените от тези 15/15 см.
kozl - майстор
Остава и блока да е панелен :shock: Виждал съм течове от туй що не е уплътнена ваната от към стената, а под ваната нема изолация и плочки и нема бариера за водата. През фугата панелна на водата и лесно да пробие и стената с мокро надолу да покрие. Или пък теч от пропукана мозайка. Или пък теч от пробит при отпушване канал, неуплътнен сифон. Теч от дюбела на кенефната чиния и кво ли още не. Да тече не е добре.
Радостина - напреднал
Не е панелен ЕПК е.
В съседите над нас няма вана.
Пукнати тръби..и теч надолу- възможен.

Пак стигаме до главният въпрос - как да открием от къде идва този теч?
Gnus - специалист
Разходи се нагоре по щранга да видиш откъде започват влагата и мухълът.
Радостина - напреднал
От разходката установих следното - при нас мокра стена зад входната врата.
На горният етаж сухха стена, малко налюспен тавана в банята, но съседът от 16 ет. твърди ,че преди време е уплътнил фугите. Сега незнам дали има нов теч при тах, но не ми изглеждаше като мокро като ходих. На по-горният етаж- липсва каквато и да е влага и мокро и в банята и в коридора.
kalin72 - майстор
Най-лошото е, че може изобщо да не е от комшии във вашия вход, а от съседен, че и по-нататък...Водата си се спуска по незнайни пътища, и излиза при вас.
Радостина - напреднал
Радостина написа:
От разходката установих следното - при нас / 14 ет. /мокра стена зад входната врата.
На горният етаж/15 / сухха стена, малко налюспен тавана в банята, но съседът от 16 ет. твърди ,че преди време е уплътнил фугите. Сега незнам дали има нов теч при тях / 15 ет./, но не ми изглеждаше мокро като ходих. На по-горният етаж / 16 /- липсва каквато и да е влага и мокро и в банята и в коридора.
Радостина - напреднал
Нама друг вход. ЕПК-то е с 1 вход. Мократа стена се явява външна и точно затова написах ,че мокрото няма връзка с метеорологичното време.
Gnus - специалист
Течът може да е от недобре водоизолирана баня или от капеща тръба в стената.
Радостина - напреднал
На тази стена тръби не минават.
Може да е от къде ли не...., но на мен ми трябва решение как да намерим това място????

Тема "Теч от съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: